Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bergodi are planuri mari: "Vreau să câștigăm titlul!" Mesajul transmis după ce a semnat cu Craiova

Irina Aldea

Actualizat 08/05/2020 la 17:36 GMT+3

Cristiano Bergodi este, începând de azi, noul antrenor al Craiovei. Tehnicianul italian are deja planuri mari pentru clubul din Bănie.

Cristiano Bergodi

Credit imagine: Eurosport

Cristiano Bergodi este hotărât să facă tot ce-i stă în putință pentru a aduce titlul pe Oblemenco. Tehnicianul italian mai are la dispoziție opt partide pentru a-și îndelini obiectivul cu Universitatea Craiova, pe care a preluat-o după demisia lui Corneliu Papură. În acest moment, clubul din Bănie se află pe locul 3, la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj.
"Obiectivul este titlul. Suntem la patru puncte și mai sunt opt meciuri de jucat din acest mini-campionat. Papură a făcut treabă bună, iar noi trebuie să continuăm această muncă. Eu am mare entuziasm, dorință multă și îmi doresc enorm să reușesc. Pentru că am văzut că au apărut unele nume legate de staff, pot să confirm că vin doar cu secundul Luigi Ciarlantini. Atât. Împreună cu cei rămași în staff, vrem să aducem titlul la Craiova. Tot timpul am spus de Craiova că are echipă foarte bună care poate câștiga trofee. Acum e momentul să reușim împreună!", a spus Bergodi pentru Fanatik.

Cine este Cristiano Bergodi, noul antrenor de la Universitatea Craiova

O legendă a lui Lazio ca jucător, Bergodi nu a avut același succes ca antrenor, deși inițial, la venirea în fotbalul românesc, părea să aibă o carieră extrem de promițătoare. El le-a antrenat mai întâi pe Imolese și Sassuolo, înainte de a accepta să vină în România și să lucreze la FC Național.
Stilul extrem de plăcut ochiului l-a adus ulterior la CFR și FCSB, dar cu niciunul dintre cluburi nu a avut rezultatele dorite. De-a lungul carierei, tehnicianul de 55 de ani și-a trecut o mulțime de formații în CV, fiind un adevărat globetrotter. Pe lângă echipele mai sus amintite, el le-a pregătit și pe Rapid (în două rânduri), Poli Iași, Modena (în trei rânduri), Pescara, Brescia, ASA Târgu Mureș și Voluntari. Singurul trofeu ca antrenor l-a obținut la Rapid, echipă alături de care a cucerit Supercupa României, în 2007.
Până în iarna acestui an a antrenat Voluntariul, dar a fost demis după ce formația ilfoveană nu a reușit să își revină și să părăsească ultimele locuri ale clasamentului. Acum, Bergodi are șansa să se reabiliteze, mergând la o formație de prim plan, cu ambiții de titlu. Craiova e în acest moment pe locul 3 în campionat, la egalitate cu FCSB și la doar 4 lungimi distanță de campioana ultimelor două ediții, CFR Cluj.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo