Cel de-al treilea caz de coronavirus din Liga 1 vine tot de la Botoșani. Patronul echipei FC Botoşani, Valeriu Iftime, a dezvăluit că gruparea moldovenitlor se confruntă cu un nou caz de COVID-19, după cel al medicului clubului. Potrivit Prosport, un angajat al departamentului de marketing a fost depistat pozitiv după ce a efectuat un test Covid-19.
"Speram să mă întrebați de medicul echpei, cel care este acum foarte bine. Însă este adevărat că avem acum unele probleme și cu un angajat de la marketing. M-a sunat acum președintele clubului meu. Însă, vă pot confirma că acest om nu a avut contact cu echipa deoarece el s-a aflat acasă în șomaj tehnic. Nu o să mai intre sub nicio formă în curtea clubului nostru. Se pare că a ieștit pozitiv, dar mai multe detalii le vom afla în orele următoare”, a confirmat finanțatorul Valeriu Iftime.
Prin urmare, partida dintre FC Botoșani și CFR Cluj, programată pentru sâmbătă, riscă să fie amânată. Ar fi cea de-a doua partidă consecutivă pe care FC Botoșani n-o dispută din cauza unui caz de coronavirus, dupa ce întâlnirea de vineri cu Craiova a fost amânata din același motiv.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Ce riscă o echipă din Liga 1 dacă va înregistra un caz pozitiv de coronavirus

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a spus ce se va întâmpla (dacă) o echipă din Liga 1 va înregistra un caz pozitiv de coronavirus. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va opri dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune, de asemenea, că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3.
"Avem proceduri legale care spun că în momentul în care ai un test pozitiv, un posibil caz de Covid-19, trebuie să-l izolezi pe cel care a fost testat pozitiv şi pe toţi contacţii, se lansează imediat o anchetă epidemiologică, în care se stabilesc toate persoanele care au intrat în contact cu cel infectat. Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice. Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I", a declarat Ştefan, la ProX.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11