Chiar dacă există informații solide că Mutu a fost foarte aproape de Gruia, bătând chiar palma cu patronul campioanei, fostul mare internațional susține că nu s-a pus problema să părăsească naționala U21, pe care a calificat-o la turneul final de anul viitor. Între timp, CFR și-a numit antrenor, unul cu o experiență mai bogată, Edi Iordănescu.
"Dacă spun că nu știu… nu mă crede nimeni, dar ăsta e adevărul. Mă bucur că o echipă precum campioana României se gândește la mine pentru postul de antrenor, dar nu am vorbit deloc. Nu a existat nicio negociere între mine și CFR, nu am vorbit despre a prelua echipa. Lumea nu s-a gândit că eu sunt antrenorul echipei U21 și vreau să mă duc la Campionatul European", a declarat "Briliantul" într-o intervenție pentru ProSport.

De ce a căzut varianta "Mutu la CFR"

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Clujenii și Mutu se puseseră de acord, în mare, asupra viitoarei colaborări. Doar că, după multe discuții cu apropiații și cu cei din conducere, patronul clujenilor a dat înapoi și i-a transmis lui Mutu că negocierile vor fi sistate, conform informațiilor Gazetei Sporturilor. Din câte se pare, o influență mare a avut Ștefan Gadola, acționarul minoritar al clubului. Acesta a explicat argumentat că "Briliantul" are mult prea puțină experiență astfel încât să gestioneze un vestiar plin cu jucători în vârstă și cu personalitate. Chiar dacă e posibil să fie un antrenor de perspectivă, fostul internațional al lui Chelsea sau Fiorentina nu a demonstrat nimic în această meserie, încă, astfel că CFR și-ar fi asumat un risc imens.
O altă chestiune care a contribuit la oprirea negocierilor a fost legată de clauza pe care Mutu o avea cu FRF. Federația nu a dorit să renunțe la el, explicându-i că trebuie să își respecte contractul sau să plătească clauza de reziliere. Inițial, CFR a fost de acord să plătească suma - era vorba de 50.000 de euro -, dar cei din conducere au înțeles că ar fi o mutare greșită. Chiar dacă suma în sine nu ridică mari dificultăți, să plătești pentru un tehnician care nu oferă nicio garanție era o eroare din punct de vedere managerial.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26