Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Briliantul" a vorbit pentru prima oară de subiectul "Mutu la CFR". Anunțul făcut

Cristian Mihală

Publicat 04/12/2020 la 13:41 GMT+2

Adrian Mutu a vorbit în premieră despre toată vâlva creată în jurul său în ultima săptămână. Tehnicianul de la U21 a negat că ar fi negociat cu CFR preluarea echipei.

Adrian Mutu

Credit imagine: facebook

Chiar dacă există informații solide că Mutu a fost foarte aproape de Gruia, bătând chiar palma cu patronul campioanei, fostul mare internațional susține că nu s-a pus problema să părăsească naționala U21, pe care a calificat-o la turneul final de anul viitor. Între timp, CFR și-a numit antrenor, unul cu o experiență mai bogată, Edi Iordănescu.
"Dacă spun că nu știu… nu mă crede nimeni, dar ăsta e adevărul. Mă bucur că o echipă precum campioana României se gândește la mine pentru postul de antrenor, dar nu am vorbit deloc. Nu a existat nicio negociere între mine și CFR, nu am vorbit despre a prelua echipa. Lumea nu s-a gândit că eu sunt antrenorul echipei U21 și vreau să mă duc la Campionatul European", a declarat "Briliantul" într-o intervenție pentru ProSport.

De ce a căzut varianta "Mutu la CFR"

Clujenii și Mutu se puseseră de acord, în mare, asupra viitoarei colaborări. Doar că, după multe discuții cu apropiații și cu cei din conducere, patronul clujenilor a dat înapoi și i-a transmis lui Mutu că negocierile vor fi sistate, conform informațiilor Gazetei Sporturilor. Din câte se pare, o influență mare a avut Ștefan Gadola, acționarul minoritar al clubului. Acesta a explicat argumentat că "Briliantul" are mult prea puțină experiență astfel încât să gestioneze un vestiar plin cu jucători în vârstă și cu personalitate. Chiar dacă e posibil să fie un antrenor de perspectivă, fostul internațional al lui Chelsea sau Fiorentina nu a demonstrat nimic în această meserie, încă, astfel că CFR și-ar fi asumat un risc imens.
O altă chestiune care a contribuit la oprirea negocierilor a fost legată de clauza pe care Mutu o avea cu FRF. Federația nu a dorit să renunțe la el, explicându-i că trebuie să își respecte contractul sau să plătească clauza de reziliere. Inițial, CFR a fost de acord să plătească suma - era vorba de 50.000 de euro -, dar cei din conducere au înțeles că ar fi o mutare greșită. Chiar dacă suma în sine nu ridică mari dificultăți, să plătești pentru un tehnician care nu oferă nicio garanție era o eroare din punct de vedere managerial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo