Budescu, ajuns la 31 de ani, este unul dintre jucătorii bază ai Astrei Giurgiu din stagiunea curentă. Cu toate acestea, mijlocașul n-a jucat vreun minut în 2020 și se pregătește de revenire, după o accidentare suferită la gambă.
Recent, Budescu a recunoscut că și-ar dori să îmbrace din nou tricoul Petrolului, clubul care l-a crescut și l-a lansat în fotbalul profesionist.
Mijlocașul de 31 de ani a evoluat pentru ploieșteni până în 2011, an în care a plecat la Astra, rivala locală a Petrolului de la vremea respectivă. Budescu nu exclude o revenire pe "Ilie Oană" în viitorul apropiat, mai ales dacă "lupii galbeni" vor reuși promovarea în Liga 1.
Romanian Liga I
Sepsi Sf. Gheorghe câștigă cu Petrolul și se apropie de play-off
11/11/2022 LA 21:25
"Petrolul înseamnă foarte mult pentru mine. Acolo am început fotbalul profesionist, am jucat aproape 6 ani de zile și nu pot uita acea perioadă. Din păcate, nu am reușit să joc și în Liga 1 cu Petrolul, dar sper să o fac în viitorul apropiat.", a spus Budescu, pentru realitateasportiva.net.
Budescu a debutat la Petrolul la vârsta de 17 ani, în primul mandat al lui Valeriu Răchită.
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2686907.jpg

Budescu n-a jucat vreun minut în 2020

Constantin Budescu nu a jucat vreun meci oficial în 2020, după ce a suferit o ruptură musculară la gambă. Recent, Dani Coman a precizat că Budescu este așteptat să revină l antrenamente cât mai curând.
"A făcut o ruptură musculară la gambă. El a mai avut probleme la gamba respectivă și necesită un timp mai îndelungat. Eu sper să înceapă antrenamentele cu echipa de săptămâna asta, dar nu știu dacă va fi 100% sau nu.", a spus președintele Astrei pentru DigiSport.
Constantin Budescu a înscris 6 goluri și a oferit 8 pase decisive în acest sezon, în 15 partide din Liga 1 și Cupa României. De-a lungul carierei, mijlocașul de 31 de ani a mai evoluat pentru Yifang, FCSB și Shabab. Budescu a adunat 15 selecții la echipa națională, reușind să înscrie de 5 ori. La ora actuală, Budescu are o cotă de 4 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.
După 21 de etape, Petrolul se află pe locul 5 în Liga 2, la 3 puncte în spatele zonei care asigură promovarea. Tot pe locul 5 se află și Astra, dar în Liga 1. Actuala echipă a lui Budescu se pregătește pentru startul play-off-ului, unde a obținut o nouă calificare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
LIVEBLOG Cupa României | FCSB, remiză albă la Galați, cu Oțelul! Toate rezultatele zilei
08/11/2022 LA 08:45
Romanian Liga I
Gabi Tamaș și-a găsit echipă după despărțirea de Petrolul! De ce nu va putea semna până în iarnă
20/10/2022 LA 11:47