Eurosport

Budescu a dezvăluit la ce echipă își dorește să ajungă: "Înseamnă foarte mult pentru mine"

Budescu a dezvăluit la ce echipă își dorește să ajungă: "Înseamnă foarte mult pentru mine"

24/02/2020 la 15:48Actualizare 24/02/2020 la 15:51

Constantin Budescu a dezvăluit că își dorește să evolueze pentru Petrolul Ploiești, prima sa echipă, în viitorul apropiat.

Budescu, ajuns la 31 de ani, este unul dintre jucătorii bază ai Astrei Giurgiu din stagiunea curentă. Cu toate acestea, mijlocașul n-a jucat vreun minut în 2020 și se pregătește de revenire, după o accidentare suferită la gambă.

Recent, Budescu a recunoscut că și-ar dori să îmbrace din nou tricoul Petrolului, clubul care l-a crescut și l-a lansat în fotbalul profesionist.

Mijlocașul de 31 de ani a evoluat pentru ploieșteni până în 2011, an în care a plecat la Astra, rivala locală a Petrolului de la vremea respectivă. Budescu nu exclude o revenire pe "Ilie Oană" în viitorul apropiat, mai ales dacă "lupii galbeni" vor reuși promovarea în Liga 1.

"Petrolul înseamnă foarte mult pentru mine. Acolo am început fotbalul profesionist, am jucat aproape 6 ani de zile și nu pot uita acea perioadă. Din păcate, nu am reușit să joc și în Liga 1 cu Petrolul, dar sper să o fac în viitorul apropiat.", a spus Budescu, pentru realitateasportiva.net.

Budescu a debutat la Petrolul la vârsta de 17 ani, în primul mandat al lui Valeriu Răchită.

Constantin Budescu

Budescu n-a jucat vreun minut în 2020

Constantin Budescu nu a jucat vreun meci oficial în 2020, după ce a suferit o ruptură musculară la gambă. Recent, Dani Coman a precizat că Budescu este așteptat să revină l antrenamente cât mai curând.

"A făcut o ruptură musculară la gambă. El a mai avut probleme la gamba respectivă și necesită un timp mai îndelungat. Eu sper să înceapă antrenamentele cu echipa de săptămâna asta, dar nu știu dacă va fi 100% sau nu.", a spus președintele Astrei pentru DigiSport.

Constantin Budescu a înscris 6 goluri și a oferit 8 pase decisive în acest sezon, în 15 partide din Liga 1 și Cupa României. De-a lungul carierei, mijlocașul de 31 de ani a mai evoluat pentru Yifang, FCSB și Shabab. Budescu a adunat 15 selecții la echipa națională, reușind să înscrie de 5 ori. La ora actuală, Budescu are o cotă de 4 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.

După 21 de etape, Petrolul se află pe locul 5 în Liga 2, la 3 puncte în spatele zonei care asigură promovarea. Tot pe locul 5 se află și Astra, dar în Liga 1. Actuala echipă a lui Budescu se pregătește pentru startul play-off-ului, unde a obținut o nouă calificare.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.