Rezultate play-out Liga 1

  • Dinamo – Chindia 0-0
  • Hermannstadt – Argeş 1-0
  • Voluntari – UTA Arad 0-0
  • Gaz Metan – Poli Iaşi 4-2
  • Viitorul – Astra 1-0
Articol Iinițial scris de Romeo Ene
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Înaintea acestei etape, avem două certitudini, Iaşi a retrogradat încă din etapa trecută, atunci când a pierdut pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 0-1, iar Chindia va termina pe prima poziţie şi va juca barajul pentru accederea în Conference League. Dinamo poate prinde, în ultima etapă, barajul pentru competiţia europeană în cazul în care o va învinge pe Chindia, iar Argeş nu va câştiga la Sibiu.

Luptă strânsă pentru salvarea directă de la retrogradare

Play-out-ul sezonului 2020-2021 se apropie de final, iar fiecare meci are o miză, pentru salvarea directă, barajul pentru rămânerea în prima ligă sau barajul pentru Conference League. Dinamo este de departe cea mai bună echipă din acest play-out. Trupa lui Uhrin a reuşit o serie impresionantă de 5 victorii consecutive, în condiţiile în care până la startul acestei serii, "câinii" aveau 13 meciuri consecutive fără victorie. Cu o remiză astăzi, Dinamo evită şi barajul pentru salvarea de la retrogradare.
În cazul unei înfrângeri, Dinamo poate ajunge pe loc de baraj în cazul în care Viitorul câştigă cu Astra, iar Voluntari cu UTA. În cazul partidei dintre Gaz Metan şi Poli Iaşi, doar medieşenii au o motivaţie reală, deoarece nu sunt încă salvaţi. O victorie le asigură rămânerea în Liga 1, dar o înfrângere sau un rezultat de egalitate îi poate trimite la baraj. Este greu de crezut deoarece Poli Iaşi a retrogradat deja şi va merge la Mediaş cu o formaţie lipsită de foarte mulţi jucători de bază, fără motivaţie. Gaz Metan, la fel ca UTA Arad, nu beneficiază de licenţă de Europa.
Viitorul – Astra este un alt meci în care cele două formaţii vor lupta pentru victorie. Astra trebuie să câştige pentru a rămâne pe loc de baraj, dar şi Viitorul are nevoie de victorie. În cazul unui egal sau a unei înfrângeri, trupa lui Hagi va termina pe loc de baraj, cel mai probabil, în cazul în care Voluntari trece de UTA, iar Mediaş de Iaşi.
Voluntari – UTA este o altă partidă interesantă, dar care spre deosebire de meciul dintre Viitorul şi Astra, are o singură echipă cu o motivaţie reală. UTA s-a salvat de la retrogradare încă din etapa trecută, iar Voluntari speră să evite barajul. Chiar şi în cazul unei victorii a gazdelor, are nevoie de un rezultat indirect favorabil, astfel Dinamo să piardă cu Chindia, Viitorul să nu câştige cu Astra, sau Mediaşul să nu o învingă pe Iaşi.
Hermannstadt – Argeş reprezintă un alt duel "de foc", însă cele două echipe au obiective diferite. Dacă sibienii speră să prindă pe final un loc de baraj, de cealaltă parte, Argeş are nevoie de victorie pentru a-şi asigura prezenţa în barajul pentru Conference League. Gazdele au nevoie de victorie, iar Astra să nu câştige la Viitorul. În cazul unei remize, Hermannstadt retrogradează, iar Argeşul poate pierde locul european în cazul în care Dinamo o învinge pe Chindia.
Partidele vor începe la 18:30, iar la finalul lor vom afla cine retrogradează direct, cine va disputa barajul pentru menţinerea în prima ligă şi care va fi barajul pentru accederea în Conference League.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20