4 echipe și-au asigurat matematic calificarea în play-off, înainte de ultima rundă, care va acea loc sâmbătă, de la ora 20:00. Botoșani și Clinceni au învins în runda din acest weekend și par favorite să obțină ultimele două bilete.
Dar astăzi se joacă partida Chindia - Voluntari, iar un succes al gazdelor ar complica foarte mult lupta pentru ultimele două poziții de play-off. În ultima rundă, formația din Târgoviște are o deplasare la FC Argeș și, dacă învinge, iar una dintre Botoșani sau Clinceni calcă strâmb, va obține un loc în primele 6. Atât Botoșani, cât și Clinceni au nevoie de victorie în ultima rundă pentru a fi sigure de calificare: dacă Chindia se impune, iar una dintre Botoșani sau Clinceni face egal meciurile directe o avantajează pe formația dâmbovițeană.

Calcule play-off Liga 1

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Meciuri directe între cele trei formații care se luptă pentru ultimele două locuri de play-off:
 • Botoșani vs Clinceni 0-0 și 1-2 (avantaj Clinceni) - contează în cazul în care ambele pierd în ultima etapă și sunt depășite de Chindia, care ar acumula 42 puncte. Chindia și Clinceni ar merge în play-off
 • Botoșani vs Chindia 3-2 și 0-2 (avantaj Chindia) - contează în cazul în care Clinceni bate în ultima etapă, Botoșani face egal, iar Chindia se impune. Merg în play-off Clinceni și Chindia.
 • Chindia vs Clinceni 2-1 și 0-0 (avantaj Chindia) - contează în situația în care Botoșani se impune în ultima rundă, Clinceni remizează, iar Chindia învinge. Merg în play-off Botoșani și Chindia.
Interesant e că există posibilitatea ca toate cele 3 formații să termine la egalitate. Chindia poate ajunge la 42 de puncte cu victorii cu Voluntari și FC Argeș. În cazul în care atât Botoșani, cât și Clinceni fac egal sâmbătă, toate cele 3 echipe vor fi acumulat 42 de puncte. Se va face un clasament în 3, care le trimite în play-off pe Chindia și Clinceni.
Clasament în 3, la 41 de puncte
1. Chindia - 7 puncte
2. Clinceni - 5 puncte
3. Botoșani - 4 puncte
Clasamentul în Liga 1, înainte de ultima etapă
1. FCSB - 64 puncte
2. CFR - 60 puncte (un meci în minus, joacă azi contra lui Dinamo)
3. Craiova - 57 puncte
4. Sepsi - 44 puncte
5. Botoșani - 41 puncte
6. Academica Clinceni - 41 puncte
9. Chindia - 36 puncte (dacă învinge azi pe Voluntari, face 39 și urcă pe locul 7)

Programul ultimei etape din Liga 1

 • Astra - UTA
 • Dinamo - Clinceni
 • FC Argeș - Chindia
 • Voluntari - Botoșani
 • Poli Iași - Hermannstadt
 • Sepsi - FCSB
 • Craiova - CFR
 • Viitorul - Gaz Metan
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11