Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când ar urma să aibă loc primele meciuri cu VAR în România: "FRF și LPF au ajuns la un acord!"

Cosmin Cioboata

Publicat 15/03/2021 la 18:56 GMT+2

Implementarea tehnologiei VAR în România continuă să prindă contur. Fotbalul din țara noastră are șanse mari să beneficieze de arbitrajul video începând din sezonul următor, după ce FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 au ajuns la un numitor comun din punct de vedere al costurilor.

s

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul românesc se apropie de momentul în care va beneficia de tehnologia VAR. Andrei Vochin, consilierul președintelului FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit că FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 au ajuns la un consens în contextul costurilor pentru instruirea arbitrilor.

Tehnologia VAR ar urma să fie introdusă în fotbalul românesc la începutul anului 2022

LPF a trimis deja notificare către toate cluburile din Liga 1, iar primele meciuri cu VAR din fotbalul românesc ar urma să aibă loc în perioada ianuarie - februarie 2022, în Cupa României:
"A avut loc o întâlnire săptămâna trecută între FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 și s-a ajuns la un acord ca FRF și LPF să suporte 50-50 costurile de instruire a arbitrilor.
În urma întâlnirii, am informații că Liga a trimis cluburilor din Liga 1, tuturor celor 16, un mail prin care a solicitat ca acestea să răspundă dacă sunt de acord să susțină financiar acele 50 de procente din sumă.
Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunț că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR", a spus Andrei Vochin, pentru Telekom Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo