Articol scris de Romeo Ene
FRF şi LPF vor plăti fiecare câte 250.000 de euro pentru a se implementa acest sistem. Oamenii de fotbal au contestat foarte mult arbitrajele din acest sezon, astfel foarte mulţi dintre ei au solicitat cu ardoare ca sistemul VAR să fie adoptat cât mai rapid.

Vassaras, despre greșelile și VAR

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Şeful arbitrilor s-a ferit să ofere o dată exactă implementării sistemului VAR, dar speră că va fi gata până la începutul play-off-ului din sezonul următor, deşi nu este convins 100% de acest lucru: ’’Sperăm să fie gata până la play-off, dar nu putem garanta. Dacă vrem VAR la toate meciurile trebuie să instruim toţi arbitrii, aşa că avem nevoie de timp’’, a precizat Kyros Vassaras, conform Digisport.
Grecul a vorbit şi despre problemele de arbitraj din acest sezon, foarte multe echipe fiind nemulţumite de felul în care au fost judecate unele faze: ’’Aici nu am avut greşelile din Champions League, din Europa League. Avem greşeli în funcţie şi de cum reacţionează jucătorii. Sunt multe simulări. Sunt jucători care nu vor să înscrie, ci să scoată un penalty. Ăsta nu e fotbal!’’, a adăugat Vassaras.
Răzvan Burleanu a vorbit de asemenea despre adoptarea sistemului VAR într-o conferinţă de presă care a avut loc în urmă cu 2 săptămâni: ’’Deținătorul de drepturi TV are obligația de a trimite simulatoarele în România la finalul lunii mai sau, cel târziu, la începutul lunii iunie. Astfel, vrem să avem VAR în martie 2022, odată cu începerea play-out-ului și play-off-ului.’’
Andrei Vochin spunea în martie, în contradictoriu cu declaraţiile lui Vassaras, că începând cu ianuarie 2022, Liga 1 va beneficia de acest sistem: ’’A avut loc o întâlnire săptămâna trecută între FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 și s-a ajuns la un acord ca FRF și LPF să suporte 50-50 costurile de instruire a arbitrilor.
În urma întâlnirii, am informații că Liga a trimis cluburilor din Liga 1, tuturor celor 16, un mail prin care a solicitat ca acestea să răspundă dacă sunt de acord să susțină financiar acele 50 de procente din sumă.
Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunț că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR", a spus Andrei Vochin, pentru Telekom Sport.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20