Toată lumea așteaptă implementarea VAR în Liga 1. După fiecare etapă în care sunt comentate greșelile arbitrilor, atât conducătorii, antrenorii cât și jucătorii au declarat că își doresc ca arbitrajul video să ajungă și în România, după mai bine de doi ani de când este implementat în Europa.
Totuși, sistemul VAR nu va fi implementat în această stagiune în Liga 1. Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, cluburile din Liga 1 au fost deja anunțate de LPF că începând cu ianuarie 2021 se va începe pregătirea operatorilor și a arbitrilor pentru implementarea VAR.
Astfel, aceste pregătiri vor dura în jur de șase luni, nefiind timp pentru a implementa VAR chiar din acest sezon.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

VAR în Liga 1, începând cu sezonul 2021/2022

Drept urmare, în Liga 1 VAR va fi implementat începând cu sezonul viitor, stagiunea 2021/2022. Se va semna în curând un acord între LPF, Comisia Centrală a Arbitrilor și deținătorul drepturilor de televizare.
Vor exista meciuri amicale la care arbitrii vor putea exersa pentru a fi pregătiți de implementarea VAR.
"Am discutat cu domnul Orlando Nicoară, reprezentantul societății care deține drepturile pentru Liga 1. El și-a asumat obligația de a implementa sistemul VAR în Liga 1. Am înțeles că este în proces de achiziționare a echipamentului. Chiar ieri domnul Nicoară și-a reînnoit angajamentul de a susține aducerea tehnologiei VAR și a promis că face tot ce ține de el pentru a urgenta implementarea sistemului", a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la începutul lunii octombrie.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11