Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, sâmbătă seară, că meciul dintre Academica Clinceni și Politehnica Iași, programat inițial pentru sâmbătă, se va disputa duminică, de la ora 14.30, asta pentru că al doilea test efectual de Rodny Lopes Cabral, jucător al moldovenilor, a ieșit negativ. Poli Iaşi a anunţat sâmbătă, cu câteva ore înaintea meciului cu Academica Clinceni, că are un jucător pozitiv la COVID-19. Fotbalistul a fost supus unui alt test, la o altă clinică, iar al doilea rezultat a fost negativ.
La fel s-a întâmplat și în această dimineață, astfel că partida a putut fi programată azi. Potrivit protocolului medical, jucătorii cu două rezultate negative consecutive la testele COVID-19 sunt apți de joc. În plus, Cabral va fi titular în meciul cu Academica Clinceni, anunță Digi Sport. Mircea Rednic l-a trimis în echipa de start pe fundașul olandez, așa cum s-a întâmplat și în ultimele șase meciuri din play-out ale lui Poli Iași.

Liga 1 poate "îngheţa" în faţa coronavirusului

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Cazurile de coronavirus se înmulţesc în Liga 1, iar Craiova, Dinamo şi Poli Iaşi cer îngheţarea campionatului. În acest caz, nicio formație nu va retrograda, iar Craiova ar primi, probabil, titlul. Totuși, LPF face toate eforturile ca măcar play-off-ul să se poată termina pe teren. Scenariul cu întreruperea campionatului ar salva echipele din zona retrogradării. Dinamo, Chindia şi Poli Iaşi ar juca şi în sezonul următor în Liga 1. În plus, din Liga 2 ar urma să promoveze patru echipe, variantă pe care o aplaudă şi Mircea Lucescu.
"Am intra în rândul campionatelor importante ale Europei. Ţările mari, cum e România, joacă în campionat (n.red. - cu 18 echipe). Ar trebui să revină pentru că din punct de vedere financiar şi al infrastructurii s-au pus la punct oraşele. Cred că România poate să-şi permită în momentul de faţă să aibă 18 echipe în prima divizie. Toţi cei implicaţi şi care au responsabilităţi în lumea fotbalului să se strângă şi să decidă cum e mai bine pentru fotbalul românesc", a spus Mircea Lucescu, pentru Mediafax.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20