Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, sâmbătă seară, că meciul dintre Academica Clinceni și Politehnica Iași, programat inițial pentru sâmbătă, se va disputa duminică, de la ora 14.30, asta pentru că al doilea test efectual de Rodny Lopes Cabral, jucător al moldovenilor, a ieșit negativ. Poli Iaşi a anunţat sâmbătă, cu câteva ore înaintea meciului cu Academica Clinceni, că are un jucător pozitiv la COVID-19. Fotbalistul a fost supus unui alt test, la o altă clinică, iar al doilea rezultat a fost negativ.
La fel s-a întâmplat și în această dimineață, astfel că partida a putut fi programată azi. Potrivit protocolului medical, jucătorii cu două rezultate negative consecutive la testele COVID-19 sunt apți de joc. În plus, Cabral va fi titular în meciul cu Academica Clinceni, anunță Digi Sport. Mircea Rednic l-a trimis în echipa de start pe fundașul olandez, așa cum s-a întâmplat și în ultimele șase meciuri din play-out ale lui Poli Iași.

Liga 1 poate "îngheţa" în faţa coronavirusului

Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
IERI LA 13:48
Cazurile de coronavirus se înmulţesc în Liga 1, iar Craiova, Dinamo şi Poli Iaşi cer îngheţarea campionatului. În acest caz, nicio formație nu va retrograda, iar Craiova ar primi, probabil, titlul. Totuși, LPF face toate eforturile ca măcar play-off-ul să se poată termina pe teren. Scenariul cu întreruperea campionatului ar salva echipele din zona retrogradării. Dinamo, Chindia şi Poli Iaşi ar juca şi în sezonul următor în Liga 1. În plus, din Liga 2 ar urma să promoveze patru echipe, variantă pe care o aplaudă şi Mircea Lucescu.
"Am intra în rândul campionatelor importante ale Europei. Ţările mari, cum e România, joacă în campionat (n.red. - cu 18 echipe). Ar trebui să revină pentru că din punct de vedere financiar şi al infrastructurii s-au pus la punct oraşele. Cred că România poate să-şi permită în momentul de faţă să aibă 18 echipe în prima divizie. Toţi cei implicaţi şi care au responsabilităţi în lumea fotbalului să se strângă şi să decidă cum e mai bine pentru fotbalul românesc", a spus Mircea Lucescu, pentru Mediafax.
Romanian Liga I
Nicolae Badea e all-in pentru revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo
16/09/2021 LA 14:54
Romanian Liga I
Sorin Colceag este noul antrenor al lui Dinamo! Anunţul lui Iuliu Mureşan
15/09/2021 LA 11:32