Prin urmare, calificarea în grupele Europa League se va juca în Portugalia, pe Estadio D. Afonso Henriques, peste o săptămână. FCSB a avut șanse importante în meciul tur la poarta adversă prin Florinel Coman, dar în final, scorul a rămas neschimbat. Totuși, echipa patronată de Gigi Becali a obținut avantajul de a nu fi primit gol pe teren propriu, fapt care contează în obținerea calificării. Noul director sportiv al FCSB, Narcis Răducan, s-a declarat ,,foarte mulțumit de atitudinea băieților”, menționând că Guimaraes nu și-a putut arăta adevărata valoare datorită jocului bun prestat de jucătorii lui Andronache.

FCSB și comiterea erorii de abordare

Dacă în campionat au înregistrat deja patru înfrângeri consecutive, (încă) elevii lui Vergil Andronache încearcă să spele ,,rușinea” prin obținerea calificării în grupele Europa League. FCSB traversează o perioadă cu destul de multe evenimente neplăcute, contextul fiind unul delicat pentru vicecampioana din sezonul trecut, asta pentru că nu există stabilitate sau rezultate mulțumitoare. Totuși, dacă vor trece în meciul retur de Vitoria Guimaraes, roș-albaștrii vor putea afirma că sacrificiile din campionatul intern au fost răsplătite.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Discursul patronului după egalul cu Guimaraes a fost unul cu adevărat categoric, expunând în mod clar că FCSB este ca și calificată în grupele Europa League. ,,O să batem 2-0. Guimaraes e prea lentă, nu au tehnică, nu au nimic, nu au cum să ne învingă. Nu au valoare, dacă jucăm trei zile cu ei, nu au cum să ne dea gol. Dacă ăștia ne dau gol, eu îmi tai capul, mă spânzur. N-au nicio valoare. 99% calificare, 1% ghinion, asta e echipă să ne scoată pe noi? Niciodată! Dacă aveam echipa întreagă, era 3, 4-0”, a spus Gigi Becali într-o intervenție telefonică la PRO X. Crește astfel (și mai mult) presiunea asupra fotbaliștilor? Nu ar fi o situație nouă de gestionat pentru ei.

Va fi într-adevăr o nouă eră la FCSB?

După seria rezultatelor nefavorabile, locul slab ocupat în clasament și multitudinea de declarații controversate apărute în spațiul public, Gigi Becali anunță o nouă eră la FCSB. „Am pus deja antrenor la FCSB. Începe o nouă eră. Era secretomaniei! Gata, nu vreau să mai vorbesc, m-am săturat de atâţia ani de când tot dau declaraţii şi mi se interpretează spusele”, a declarat în urmă cu câteva zile Gigi Becali. După egalul cu Guimaraes, patronul FCSB a mărturisit că pe banca tehnică a roș-albaștrilor va veni Bogdan Vintilă. ,,Vă las cu Narcis Răducan, cu Vintilă, eu mă retrag din viața publică, sportivă”, a mai spus Becali, care pare hotărât să nu se mai implice în mrejele echipei clasate la acest moment pe locul 11 în campionatul intern.
La fel ca patronul echipei, Narcis Răducan a anunțat și el modificări la nivelul de abordare al echipei, schimbări menite să facă diferența, să adauge un plus pe toate planurile și să aducă liniștea în rândul fotbaliștilor, dar și a băncii tehnice. ,,Nu se va mai întâmpla să fie telefoane pe bancă. Schimbările le va face stafful tehnic”, a declarat Narcis Răducan la Digi Sport.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20