Campionatul intern trebuie să se termine neapărat pe 3 august, când FRF trebuie să trimită la UEFA lista cu formaţia campioană, care va evolua în preliminariile Champions League, dar şi cu reprezentantele României în Europa League. Oficialii fotbalului românesc au încercat să obţină o derogare de la forul continental, astfel încât campionatul să se poată termina mai târziu, însă demersul nu a avut succes. Săptămâna viitoare, UEFA va trage la sorţi preliminariile pentru cupele europene, iar până în seara zilei de 3 august trebuie să primească de la toate Federaţiile lista cu echipele calificate.
Situația s-a complicat și mai tare după amânarea meciului care trebuia să aibă loc în această seară dintre Craiova și Astra, în urma cazului pozitiv de coronavirus depistat la giurgiuveni.
În mod normal, în Comitetul Executiv programat imediat după terminarea sezonului sunt omologate rezultatele, decizie care ulterior este confirmată într-o Adunare Generală a FRF, până la startul noului sezon.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM 19 ORE

Care este soluția FRF pentru ca rezultatele să fie trimise la timp către UEFA

Rezultatele sezonului trebuie omologate de Comitetul Executiv, decizie care este și ea confirmată la rândul ei de Adunarea Generală a FRF, până începe următorul sezon. Emilian Hulubei, membru în Comitetul Executiv al FRF, a vorbit despre ce s-ar putea face pentru a trimite rezultatele la timp la UEFA.
"Trebuie văzut cum şi dacă se vor juca meciurile rămase de disputat. În mod normal, cel decisiv, Universitatea Craiova-CFR Cluj, este programat seara, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Probabil că va fi împuternicit Comitetul de Urgenţă al FRF pentru omologarea rezultatelor luni seară", a explicat Hulubei la Digi Sport.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10