Răzvan Burleanu, președintele FRF, a mărturisit că speră ca meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj să se încheie în primele 90 de minute. Asta pentru că, în cazul în care se va intra în prelungiri și, eventual, se vor executa lovituri de departajare, atunci FRF s-ar putea afla în indisponibilitatea de a trimite la UEFA numele echipelor calificate în cupele europene. De amintit este că data limită este 3 august (ora 23:59).
Întrebat ce se va întâmpla dacă duelul decisiv de pe "Ion Oblemenco" nu se va încheia, din diferite motive, până la ora 23:59, Burleanu a dezvăluit că speră ca această situație să fie evitată, iar campioana să se stabilească în primele 90 de minute:
"Sperăm ca meciul să se încheie în primele 90 de minute, pentru a nu depăși ziua de 3 august. Am fost puși în situația în care trebuie să rezolvăm o problemă lăsată până în ultima clipă de LPF. Problema nu a fost gestionată cu cap de către LPF.", a declarat Răzvan Burleanu.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
IERI LA 13:09

Răzvan Burleanu: "S-au dezbătut 5 scenarii la ședința de astăzi"

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, a explicat cum s-a ajuns la această decizie inedită în fotbalul românesc:
"Cel mai important subiect de astăzi a fost modul în care va fi desemnată campioana României. Au fost luate în calcul mai multe variante, iar noi nu ne-am dorit să se ajungă aici. În repetate rânduri am făcut apel către LPF de a lua în calcul dezbaterea cu cluburile din Liga 1 modul în care poate fi finalizat acest sezon. Au fost 5 scenarii care s-au discutat astăzi.
Și ieri și astăzi au fost discuții cu reprezentanții UEFA. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca UEFA să accepte ca meciul dintre Astra și Craiova să se dispute pe 5 sau 6 august. UEFA n-a acceptat, iar planurile ne-au fost date peste cap. Scenariul care a fost întrunit în unanimitate a fost cel în care, în cazul în care meciul dintre Craiova și CFR se va încheia la egalitate după 90 de minute, atunci se va intra în prelungiri și, dacă este nevoie, se vor executa loviturile de departajare.
Acest scenariu produce cel mai mic grad de nedreptate, cel mai mic risc și încurajează meritul sportiv. Încă n-am discutat cu vreun club, dar toți reprezentanții Ligii au fost de acord.", a spus Răzvan Burleanu.

Campioana din Liga se stabilește diseară: prelungiri și lovituri de departajare la Craiova vs CFR, în caz de egalitate

Înaintea meciului decisiv pentru titlul de campioană a României, CFR Cluj se află pe primul loc, cu un avans de 2 puncte față de Universitatea Craiova. Situația s-ar fi complicat extrem de mult dacă partida s-ar fi încheiat la egalitate, în mod obișnuit, având în vedere că nu va mai fi timp pentru disputarea meciului restant dintre Astra și Craiova. Așadar, Comitetul Executiv al FRF a luat o decizie de ultimă oră, prin care campioana din Liga 1 să se stabilească în duelul de pe "Ion Oblemenco".
La fel ca într-o finală obișnuită, cele două echipe vor intra în prelungiri (2 reprize a câte 15 minute), în cazul în care egalitatea se va menține la finalul celor 90 de minute. Apoi, dacă nicio echipă nu se va desprinde pe tabelă, se va trece la loviturile de departajare.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20