Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce urmează la Craiova, după despărțirea de Pițurcă. Cine va fi noul antrenor al echipei

Cristian Mihală

Publicat 04/01/2020 la 18:04 GMT+2

Edi Iordănescu este dorit de Mihai Rotaru în locul lui Pițurcă, la Craiova. Dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu tehnicianul lui Gaz Metan, oltenii au în Cristiano Bergodi o soluție "de avarie".

Piturca

Credit imagine: Eurosport

Așa cum Eurosport te-a anunțat în exclusivitate, Mihai Rotaru și Victor Pițurcă au avut mai multe discuții în contradictoriu, relația dintre ei fiind atât de deteriorată încât exista o singură variantă: despărțirea.
Craiova a anunțat public în această după-amiază că s-a ajuns la un numitor comun privind rezilierea contractului, însă oficialii din Bănie începuseră deja tatonarea diferitelor variante pentru înlocuirea fostului selecționer, încă dinainte de anunțul oficial legat de despărțirea de Piți.
Astfel, Mihai Rotaru îl vrea neapărat pe Edi Iordănescu, un tehnician despre care are referințe excelente și care pare un garant al performanțelor.
Doar că aducerea acestuia nu este deloc ușoară. Pe de-o parte, tehnicianul e sub contract cu Gaz Metan, lucru care face mutarea destul de grea, în condițiile în care medieșenii nu par a fi dispuși să îi ofere "dezlegarea" decât în măsura în care primesc compensații.
În altă ordine de idei, Iordănescu Jr nu e genul de tehnician care să renunțe la un proiect și să se arunce "cu capul înainte" în necunoscut. După cum oficialii FCSB au simțit pe propria piele, negocierile cu Edi sunt anevoioase, tehnicianul dorind să aibă o serie de garanții înainte de a pleca la un nou drum.
Din acest punct de vedere, Iordănescu se aseamănă cu Victor Pițurcă, acesta dorind mereu să își "betoneze" contractul, să aibă libertate totală și să primească o serie de asigurări în legătură cu bugetul de transferuri și cu perspectivele obținerii performanțelor.

Bergodi, varianta de avarie

Ca atare, deși patronul Craiovei îl vrea pe Edi, s-ar putea ca părțile să nu ajungă la un numitor comun. Discuțiile vor continua zilele următoare, însă șefii oltenilor sunt pregătiți și în cazul în care nu vor găsi o cale pentru a-l aduce pe Iordănescu.
Sorin Cârțu a militat pentru varianta "Bergodi", fost la codașa Voluntari, iar Rotaru i-a dat undă verde să îl abordeze pe italian. Acesta și-a arătat disponibilitatea de a reveni în Liga 1 și foarte probabil va fi noul antrenor al oltenilor, odată pista "Edi Iordănescu" abandonată.
Președintele Craiovei este bun prieten cu italianul și consideră că acesta poate să îndeplinească obiectivele echipei fără un buget de transferuri foarte mare. Cârțu a militat pe lângă Rotaru cu această variantă încă după înfrângerea contra FCSB, în ultimul meci din 2019.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo