Ovidiu Popescu, Andrei Miron, Iulian Cristea, Valentin Crețu și juniorul Andrei Pandele au fost depistați pozitiv cu coronavirus la ultimele teste efectuate, în cursul zilei de vineri. Toți 5 fuseseră diagnosticați cu coronavirus în urmă cu mai multe săptămâni și nu au putut evolua împotriva echipei sârbe Backa Topola, în turul 2 preliminar al Europa League.

Fotbaliştii formaţiei din Berceni au efectuat azi noi teste, anunţă Gazeta Sporturilor şi în cazul tuturor rezultatele au fost negative. Ca atare, ei vor fi putea fi pe tereren la meciul de lunea viitoare, cu Academica Clinceni.

Romanian Liga I
Cum au reacționat Borja Valle și Isma Lopez după declarațiile dure ale lui Cosmin Contra
ACUM O ORĂ

Andrei Vlad, însă, care e prezent la lotul de tineret, e în izolare. Colegul său de cameră, Paşcanu, a fost depistat cu COVID-19 la testele efectuate la lot. Portarul a avut deja coronavirus, motiv pentru care a ratat partidele decisive din preliminariile Europa League.

Jucătorii de la FCSB nu prezintă niciun fel de risc pentru ceilalți

Exista varianta ca cei 5 fotbalişti de la FCSB depistaţi poziviv vineri să poată juca chiar dacă analizele de azi nu ar fi confirmat că s-au vindecat. Alexandru Rafila a explicat, de zilele trecute, de ce Toni Petrea se va putea baza pe Crețu&Co mai repede decât se spera. În prezent, fotbaliștii nu au niciun simptom și nu pot transmite mai departe virusul, susține expertul.

"Ei au rămas pozitivi, cu siguranță e vorba de persoane care au nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul sau fragmente din virus sau celule care fuseseră infectate cu virus. Nu are niciun fel de relevanță din punct de vedere epidemiologic. A fost un test negativ, după care au fost eliminate, să spunem, niște celule care fuseseră distruse. Nu are relevanță, nu înseamnă că mai infectează pe alții sau au vreo problema legată de reinserția în activitatea normala. Ei (n.r. jucătorii de la FCSB) nu mai trebuie să stea in izolare. Dacă ei sunt vindecați dupa boală, nu.

Nu mai ai niciun fel de simptomatologie din punct de vedere al investigațiilor radiologice sau paraclinice. Asta înseamnă că s-au vindecat și așa se consideră și de către centrul de control al bolilor și de către OMS, că, după o perioadă de 14 ziile în care devii asimptomatic, poți să îți reiei în mod normal activitățile, indiferent de cum este rezultatul testului care se face", a declarat Rafila, pentru sport.ro.

19 jucători ai formației din Berceni au fost depistați cu noul coronavirus în luna septembrie: Andrei Vlad, Vali Crețu, Andrei Miron, Iulian Cristea, Marius Briceag, Ionuț Vînă, Ovidiu Popescu, Darius Olaru Andrei Pandele, Olimpiu Moruțan, Florin Tănase, Florinel Coman, Dennis Man, Sergiu Buș și Alexandru Buziuc.

În plus, față de jucători, majoritatea membrilor din staff-ul tehnic au fost depistați pozitiv cu COVID-19, în frunte cu antrenorul Toni Petrea și preparatorul fizic, Thomas Neubert. "Secundul" Mihai Pintilii a fost singurul care a scăpat, el fiind omul care a condus echipa în acea perioadă.

Premier League, etapa a 5-a

Romanian Liga I
Voluntari - CFR Cluj 0-1. Ardelenii s-au apropiat la trei puncte de Universitatea Craiova
ACUM 9 ORE
Romanian Liga I
Suporterii dinamoviști, comunicat tranșant: ”Avem un patron care nu e patron!”
ACUM 11 ORE