Marius Avram a interacționat cu foarte mulți antrenori de-a lungul carierei. Fostul arbitru a recunoscut că Dan Petrescu, în ciuda temperamentului său coleric, nu l-a pus la grea încercare atunci când s-au întâlnit.
"De-a lungul timpului au fost mai mulți antrenori temperamentali, care se manifestau pe margine mai mult decât permite regulamentul. Unul dintre ei este Dan Petrescu.
Eu întotdeauna încercam să vorbesc cu ei de la început și să le spun că înțeleg manifestările și trăirile și, atâta timp cât se păstrează într-o limită de respect și de a nu jigni, eu le accept fără probleme.
Romanian Liga I
Ancelotti: "Așa arăta topul meu 5 la Balonul de Aur, dacă aș fi votat"
01/12/2021 LA 05:54
De cele mai multe ori, antrenorii au înțeles. Nu îmi aduc aminte să fi avut vreo tensiune ieșită din comun cu Dan Petrescu, care era unul dintre cei mai vehemenți antrenori.", a spus Marius Avram, pentru Digisport

Cei doi antrenori cu care Marius Avram a avut cele mai mari tensiuni de-a lungul carierei

Întrebat care sunt antrenorii cu care a avut cele mai mari tensiuni de-a lungul carierei, Marius Avram a dezvăluit două nume răsunătoare din fotbalul românesc:
"Au existat tensiuni de-a lungul timpului... cu Viorel Hizo, chiar și cu Sorin Cârțu, care m-a și pupat pe chelie. A fost un gest uman, pe care l-am primit ca atare. Erau antrenori temperamentali... vă dați seama să fii arbitru tânăr, proaspăt promovat în Liga 1 ca al patrulea oficial și să fii pe margine între Viorel Hizo și Florin Halagian, Dumnezeu să-l ierte! Sau între Sorin Cârțu și Dan Petrescu...
Existau momente când mă luau tare de la început... ca să obții un procent de 5% pentru tine (n.r. - ca antrenor), poate funcționează cu unii mai slabi. Dar pe măsură ce capeți experiență, aceste lucruri nu te mai influențează și devin tot mai mărunte. Pe unii antrenori eu i-am arbitrat și ca jucători. Și le spun: tu ții minte când te arbitram?", a mai povestit Marius Avram.

Marius Avram s-a retras din arbitraj, după o carieră de 14 ani

Dintre toți cei 9 arbitri români retrași în acest an, Marius Avram rămâne cel mai răsunător nume. Fiul lui Vasile Avram, fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, mai avea încă 4 ani de arbitraj, dar a decis să nu mai continue.
El a debutat la centrul partidelor din Liga 1 în sezonul 2006/2007, iar de-a lungul timpului a adunat 245 de meciuri. Ultimul duel arbitrat a fost Dinamo - CFR Cluj 0-2, pe 17 decembrie 2020.
Marius Avram a fost scos de pe lista FIFA în acest an, împreună cu Sebastian Colțescu, iar în locul lor au intrat Marian Barbu și Andrei Chivulete.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Romanian Liga I
Haos la CFR! Alibec s-ar fi săturat de Dan Petrescu și a plecat de pe bancă în timpul meciului
30/11/2021 LA 05:39
Romanian Liga I
România a ajuns la periferia Europei! Petrescu: "Naţionala nu a făcut nimic, echipele de cluburi 0"
26/11/2021 LA 09:19