Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1: câștigă cu 20.000 de euro mai mult decât Chipciu

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/01/2020 la 14:30 GMT+2

Alexandru Chipciu a semnat în această săptămână cu CFR Cluj, campioana ultimelor două sezoane din Liga 1, unde va câștiga 30.000 euro pe lună. Salariul primit de fostul jucător al lui Anderlecht era considerat cel mai mare din România, dar se pare că alt fotbalist din Liga 1 este lider în acest top.

fcsb popa

Credit imagine: facebook

Adi Popa, atacantul FCSB-ului, primește un salariu de 50.000 de euro, potrivit DigiSport, fiind cel mai bine plătit fotbalist din campionatul României. Colegul său de la echipă, Cristi Manea, și Alex Chipciu, de la CFR, se află în spatele lui Popa din punct de vedere al sumelor încasate lunar, cu 30.000 de euro.
Dacă Alex Chipciu este plătit integral de campioana României, la Popa și la Manea situația este diferită. Gigi Becali plătește doar o parte din salariile celor doi, aceștia fiind împrumutați de la Reading și Apollon Limassol. Astfel, cea mai mare parte din salariu este suportată de cluburile de care aparțin.
În aceste condiții, este greu de crezut că patronul "roș-albaștrilor" se va răzgândi și-i va păstra la echipă, mai ales că pentru jucătorul de 22 de ani ar trebui să achite peste 2 milioane de euro.
chipciu transfer sumi

Chipciu a refuzat un salariu uriaș din Turcia

Chipciu, prezentat oficial la CFR ieri, a recunoscut că a renunțat la un salariu uriaș pentru a reveni în țară, unde are șansa să evolueze constant:
"Am renunțat la salariul pe care îl aveam de luat la Anderlecht, era o sumă importantă. Într-adevăr, am renunțat pentru a avea posibilitatea de a juca și a avea din nou bucuria fotbalului. Dacă nu joci, nu te simți bine.", a spus Chipciu.
Chipciu ar fi câștigat în Turcia un salariul anual între 500.000 și 600.000 de euro, o sumă mult mai mare decât ce va primi la CFR. Însă, dacă formația pregătită de Dan Petrescu își va îndeplini obiectivele, veniturile vor fi în jurul aceleiași sume.
Primul meci oficial al CFR-ului va fi pe 2 februarie, împotriva fostei echipe a lui Chipciu, FCSB.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo