Așa cum Eurosport te-a anunțat încă de aici, șansele ca Șumudică să vină la FCSB sunt minime, anunțul oficialilor din Berceni înscriindu-se în zona circului mediatic făcut de ani de zile.
Evident, între părți au existat discuții și vicecampioana a venit cu o ofertă clară, cu anumite clauze și prime de obiectiv, însă Șumi a cerut timp de gândire, nicidecum nu a spus că va veni în locul lui Toni Petrea.

Motivele pentru care Șumudică va refuza FCSB

Fotbal
Internaţionalul turc Ahmet Yilmaz Calik şi-a pierdut viaţa într-un accident
11/01/2022 LA 10:49
Patru sunt motivele pentru care tehnicianul care a scris istorie cu Astra nu va veni la comanda roș-albaștrilor. Paradoxal, niciunul nu are legătură cu loja, Șumi fiind convins că poate gestiona bine relația cu cei din conducere.
Principalul motiv ține de trecutul rapidist și de faptul că respectă prea mult suporterii din Grant. Fostul atacant e un simbol pentru nou-promovata în Liga 1 și nu ar dori să fie etichetat drept "trădător". De altfel, Daniel Pancu, o altă legendă a Rapidului a spus răspicat aseară, după ce FCSB l-a anunțat pe antrenor, că el se îndoiește că mutarea se va și materializa.
"Eu nu mă dezic de trecutul meu. Sunt rapidist şi am fost rapidist, nu o să merg la Steaua sau la FCSB niciodată. La Dinamo, da. De mine a depins să merg acolo, luam decizia şi mă puneau antrenor. Dar am continuat la Astra şi a fost o decizie bună pentru că în cele din urmă am ajuns în primăvara europeană", spunea Șumudică la Digi Sport, în 2017.
Al doilea motiv ține de reacția fanilor de la FCSB. Prezenți la Giurgiu, acolo unde Tănase&Co au pierdut și ultimul meci al sezonului, 0-1 cu Craiova, fanii roș-albaștrilor au protestat împotriva numirii lui Șumudică. Acesta nu doar că e văzut un simbol al unei rivale - Rapid -, dar are un istoric încărcat în disputele verbale cu FCSB.
Chiar dacă au protestat împotriva venirii tehnicianului, fanii FCSB știu că nu au niciun cuvânt de spus în raport cu cei din conducere și sunt deciși să îl tolereze pe Șumudică, dar cu o condiție. Acesta va trebui să sărute steagul roș-albaștrilor, o chestiune care iese, evident, din discuție. Dar nu gestul cu steagul cântărește în hotărârea lui Șumi, evident, ci faptul că ar avea o atmosferă ostilă. Va fi contestat de la început de fani, iar într-un astfel de climat nu se poate face performanță.

Şumudică vrea un contract în Turcia

Al treilea motiv e legat de faptul că tehnicianul speră la un contract "afară", unde ar câștiga mult mai mulți bani. A avut oferte din Arabia Saudită luna trecută, dar le-a refuzat, pentru că vrea, pe lângă aspectul financiar, și performanțe. Zona Golfului nu e o variantă momentan, însă există mai multe variante interesante din Turcia, țară unde s-a simțit foarte bine. Evident, campionatul turc e cu trei clase peste Liga 1, iar o performnață răsunătoare acolo (a fost la un paz să obțină rezultate mari cu Kayserispor și Gaziantep) ar cântări decisiv în CV. Agenții săi discută cu turcii și mai mult ca sigur o ofertă din Țara Semilunei va veni în următoarele luni. Va conta, însă, ca și proiectul să fie unul fezabil, să se asigure climatul necesar performanței.
Nu în ultimul rând - deși acest argument contează cel mai puțin -, Șumudică e dezamăgit că a fost vârât într-un circ mediatic fără voia lui. Pentru a nu se specula nimic pe seama negocierii cu FCSB, tehnicianul a părăsit locația unde a avut loc discuția prin spate, astfel încât eventualii paparazzi să nu îl poată repera. Apoi, la câteva ore distanță, deși nu dăduse vreun răspuns concret, oficialii FCSB au ieșit în presă cu declarații marcă înregistrată, fără acoperire, conformă cărora Șumi e noul antrenor.
Ce i-a propus FCSB lui Șumudică
  • Contract pe 3 ani;
  • Salariu de 20.000 de euro/lună, care poate crește la 25.000 de euro dacă echipa ajunge în Conference League, competiție care e la îndemână;
  • Prime substanțiale dacă în sezoanele viitoare se va ajunge în grupele Europa League/Ligii Campionilor (200.000 euro, respectiv 500.000 euro);
  • Clauză de reziliere de un milion de euro, dacă pleacă la alt club.
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37
Premier League
Un star al lui Chelsea, acuzat că simulează accidentări pentru a nu juca: "Testele arată că e apt"
03/01/2022 LA 14:16