Dan Petrescu a câștigat al treilea titlu consecutiv cu CFR Cluj, după victoria cu Universitatea Craiova, dar este nevoit să facă schimbări în cadrul lotului pentru sezonul viitor, asta pentru că trupa din Gruia se va despărți de cinci jucători de bază. Este vorba despre Georege Țucudean, fotbalist care a plecat de la CFR pe 30 iunie, dar și de Arlauskis, Cristi Manea, Yacouba Sylla și Lacina Traore.
”Dacă se mai întâmplă ce s-a întâmplat anul trecut, e miracol să mai joci 16 meciuri în Europa. Nu știu cum mai putem acum repeta performanțele din sezonul viitor. Nu ne-am întărit, au plecat jucători, au plecat golgheteri. Au plecat George Țucudean, Lacina Traore, Giedrius Arlaukis, Yacouba Sylla, Cristi Manea. Cum îi înlocuim? Noi nu avem bani să luăm jucători ca ei. Lumea cere aceleași rezultate, vrem în Champions League, Europa League. În România nu sunt bani, degeaba ne păcălim”, a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.

CFR Cluj a câștigat titlul, dar a rămas fără cinci jucători de bază

Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
ACUM O ORĂ
Giedrius Arlauskis, portarul titular al CFR-ului, a confirmat deja că va semna cu Al-Shabab, din Arabia Saudită. Cristi Manea va reveni la Apollon Limassol, de unde a fost împrumutat, în timp ce Yacouba Sylla, George Țucudean și Lacina Traore sunt, cel puțin deocamdată, liberi de contract. Ca urmare a titlului câștigat, CFR va evolua în sezonul 2020/2021 în turul 1 preliminar din UEFA Champions League.
Prima oară când CFR și-a trecut trofeul în palmares s-a întâmplat în sezonul 2007/2008. Clujenii au mai cunoscut supremația din fotbalul românesc în 2010, 2012, 2018 și 2019. Titlul obținut în această seară reprezintă al 13-lea trofeu adus în Gruia. 4 Cupe (2008, 2009, 2010, 2016) și 3 Supercupe ale României (2009, 2010, 2018) au mai câștigat cei de la CFR Cluj de-a lungul istoriei sale de 113 ani. În același timp, CFR Cluj le-a egalat la numărul de titluri pe UTA Arad și Chinezu București.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM 18 ORE
Romanian Liga I
Care va fi primul meci din România care va beneficia de arbitraj video! Anunțul lui Răzvan Burleanu
IERI LA 04:36