Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, victorie în duelul de foc al Ligii 1! Deac & Costache, marcatorii echipei lui Iordănescu

Nicu Savin

Actualizat 13/12/2020 la 23:11 GMT+2

CFR Cluj s-a impus pe teren propriu în fața liderului Ligii 1, FCSB, grație golurilor marcate de Ciprian Deac și Ionuț Costache.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

Desfășurarea meciului:
  • Fluier final! CFR Cluj se impune pe teren propriu în fața liderului Ligii 1, FCSB!
  • Min 74. Goooool CFR Cluj! Olaru ratează o pasă, Costache urmărește, rămâne la balon cu noroc și înscrie.
  • Min 35. Goooool CFR Cluj! Ardelenii deschid scorul din penalty, prin Ciprian Deac!
  • Min. 34. Istvan Kovacs acordă penalty după un duel între Miron și Vojtus.
  • Min 2. O primă fază controversată: mingea îl lovește în mână pe Camora, dar arbitrul nu intervine.
UPDATE / A început meciul de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu!
UPDATE / Echipele de start
  • CFR CLUJ (4-3-3): Bălgrădean - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Deac, Soares, Djokovic - Joca, Rondon, Costache REZERVE: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Hoban, Itu, Pereira, Chipciu, Păun, Vojtus ANTRENOR: Edward Iordănescu
  • FCSB (4-3-3): Vlad - Crețu, Miron, I. Cristea, Briceag - Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru - Moruțan, Man, Oct. Popescu REZERVE: Straton, Simion, Fl. Coman, Buziuc, Dumitru, Perianu, Oaidă, Pantea, Cană ANTRENOR: Toni Petrea
UPDATE / Suporterii lui CFR Cluj au afișat un banner referitor la cele întâmplate la partida din Europa League cu Young Boys Berna, atunci când arbitrul central francez a acordat ușor o lovitură de pedeapsă pentru elvețieni în finalul meciului, clujenii ratând de altfel calificarea în primăvara europeană.
CFR Cluj - NO Respect
Știre inițială
Starea de spirit din cele 2 tabere este total diferită înaintea confruntării directe. FCSB a ajuns lider în Liga 1 după o serie de 7 succese consecutive, iar jocul prestat de formația lui Toni Petrea a impresionat în multe momente din această primă parte a campionatului.
De partea cealaltă, clujenii sunt cu moralul la pământ după eliminarea din Europa League. În plus, Edi Iordănescu l-a înlocuit recent pe Dan Petrescu pe bancă și va fi la abia al 3-lea său meci la cârma ardelenilor, deci nu a avut prea mult timp la dispoziție pentru a-și implementa strategia. Totuși, partida câștigată la Iași în etapa trecută și jocul prestat de campioană la Berna, contra lui Young Boys, au demonstrat că CFR rămâne o echipă foarte puternică.
Antrenorul ardelenilor a declarat înaintea acestei întâlniri că ar fi extrem de important ca echipa sa să câștige, pentru a reduce din diferența de 6 puncte față de FCSB, dar în același timp nici un egal nu ar fi un rezultat foarte slab, ținând cont de conjunctura în care vine acest meci. Nici pentru bucureșteni nu ar fi deloc rău un egal în Gruia, dar o victorie le-ar consolida poziția de lider și ar mări distanța dintre cele 2 echipe la 9 puncte.

FCSB nu a mai câștigat în Gruia din 2014

Meciurile dintre CFR și FCSB au fost mai mereu foarte echilibrate, iar clujenii au devenit în ultimii ani o adevărată fortăreață pe teren propriu. Ultimul succes al bucureștenilor în Gruia datează din 2014, când echipa antrenată atunci de Costel Gâlcă a câștigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Cristi Tănase. De altfel, acel sezon a fost ultimul în care echipa din capitală a cucerit titlul în Liga 1, reușind chia tripla pe plan intern, câștigând și Cupa României și Cupa Ligii.
Conform Gsp.ro, FCSB nu mai are acum niciun jucător în lot dintre cei care au evoluat acum 6 ani. Chipciu și Latovlevic au fost titulari în acea partidă pentru "roș-albaștri", dar ei se află acum în tabăra ardelenilor. La CFR, au fost integraliști în partida respectivă 3 jucători care sunt și acum în lotul lui Edi Iordănescu: Mario Camora, Ciprian Deac și Mateo Susici.
Echipele de start la ultima victorie a FCSB-ului în Gruia:
CFR: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Monroy (Ivanovski), Christian (Muniru) – Deac, Negruț, Jazvici (Fl. Costea) – Tade
Rezerve neuitilizate: Vâtcă, Guima, Jaime Jakolis
Antrenor: Vasile Miriuță
FCSB: Arlauskis – Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliță, Stanciu – Ad. Popa (I.Neagu), Chipciu (Vîlceanu), C.r Tănase – Keșeru (G. Iancu)
Rezerve neutilizate: Cojocaru, Luchin, L. Filip, Pîrvulescu
Antrenor: Constantin Gâlcă
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo