Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, gafă de proporții! Trupa lui Dan Petrescu a votat ca titlul din Liga1 să ajungă la Craiova

Irina Aldea

Publicat 07/08/2020 la 10:32 GMT+3

CFR Cluj a făcut o gafă de proporții înainte ca oficialii fotbalului românesc să decidă ca titlul să fie hotărât pe teren.

CFR Cluj, campioana României pentru al treilea an la rând

Credit imagine: facebook

CFR Cluj a cucerit cel de-al treilea titlu de campioană consecutiv. Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus în "finala" campionatului împotriva Universității Craiova (scor 3-1) și și-a trecut în palmares al 6-lea titlu din istoria clubului. Totuși, înainte de acest meci, trupa lui Dan Petrescu a fost la doar un pas de a ceda titlul contracandidatei Craiova, mai exact în momentul în care LPF a solicitat votarea sistemului de departajare, criteriu care dacă s-ar fi aplicat și în play-off i-ar fi adus titlul Universității Craiova.
Liga Profesionistă de Fotbal a trimis înainte de finala campionatului dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova o adresă tuturor cluburilor pentru a le solicita să voteze una dintre cele două variante de departajare pentru cazul în care atunci când se oprește campionatul nu toate cluburile vor avea același număr de meciuri disputate. Prima soluție era raportul puncte per meci pe întreg sezonul. A doua: puncte per meci exclusiv pe parcursul play-out-ului.

CFR Cluj și gafa care i-ar fi putut costa titlul: a votat pentru Craiova campioană

Potrivit Gazetei Sporturilor, CFR și-a dorit să voteze prima variantă, însă și-a schimbat opțiunea la intervenția patronului Nelu Varga, presat de factori politici, iar în cele din urmă a ales soluția a doua: care o salva pe Poli Iași, protejată din sfera politicului, și o condamna pe Dinamo. La o zi distanță însă, după ce s-a aflat că nici două meciuri din play-off nu se mai pot disputa, Astra - Craiova și FCSB - Astra, CFR a realizat ce mare gafă a comis.
Practic, criteriul de departajare votat de cluburi, cu scorul de 7-6, inclusiv de gruparea din Gruia, dacă s-ar fi aplicat și în play-off, din moment ce nu toate formațiile aveau același număr de partide jucate, ar fi făcut-o pe Craiova campioană. Mai exact, CFR a votat singuravariantă prin care să piardă titlul în fața rivalei directe. Raportul puncte per meci exclusiv în jocurile din play-off o plasează pe CFR pe locul secund, medie de 2,30, față de 2,33 a Craiovei. Admițând că a făcut o greșeală de proporții, CFR și-a revizuit poziția și a trimis la LPF o adresă prin care susținea că a comis o eroare în transmiterea punctului ei de vedere și că, de fapt, susține soluția puncte per meci pentru întreg sezonul.
În final, FRF nu a luat ieri în calcul nici unul dintre cele două criterii și a decis omologarea clasamentului așa cum se prezintă el în forma lui actuală, în care s-a ținut cont doar de puncte, nu și de numărul de meciuri jucate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo