CFR Cluj a devenit campioană în Liga 1 pentru a 3-a oară consecutiv, iar acum se pregătește pentru confruntarea din primul tur preliminar al UEFA Champions League, împotriva maltezilor de la FC Floriana. Deși situația arată foarte bine pe plan sportiv, lucrurile nu sunt deloc strălucite la nivel financiar. Ardelenii se află în pericol să-l piardă pe Kevin Boli, jucător care nu și-a mai primit salariul de 3 luni, anunță ProSport.
Sursa citată susține că fundașul ivorian a depus memoriu pentru a rămâne liber de contract. În ciuda relației excelente pe care o are cu Dan Petrescu, jucătorul de 29 de ani se simte nedreptățit din cauza restanțelor salariale. Prin urmare, fundașul a hotărât să pună presiune uriașă pe oficialii lui CFR Cluj, care ar putea duce la despărțirea de campioana României.
La fel ca și Arlauskis, Kevin Boli a jucat un rol extrem de important la CFR Cluj, reușind să înscrie chiar în "finala" campionatului cu Universitatea Craiova. Ivorianul, cotat la 1,1 milioane de euro de transfermarkt.com, a bifat 21 de apariții în toate competițiile din sezonul recent încheiat.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

CFR Cluj are datorii uriașe către jucători

După ce Damian Djokovic s-a plâns public de faptul că el și colegii săi nu și-au primit salariile din ultimele luni, acum Gazeta Sporturilor a anunțat valoarea datoriilor pe care CFR trebuie să le acopere în următoarea perioadă. Potrivit sursei citate, fiecare jucător al campioanei României ar avea de încasat între 100.000 și 130.000 de euro, în funcție de salariul și minutele jucate în sezonul recent încheiat.
Din start trebuie menționat faptul că jucătorii lui CFR n-au primit vreo primă de victorie în stagiunea 2019/2020, în ciuda faptului că în contract erau trecute următoarele sume:
  • 1.000 de euro pentru fiecare titular
  • 750 de euro pentru fiecare jucător care intră pe parcurs
  • 500 de euro pentru rezervele neutilizate
CFR Cluj a câștigat 22 de meciuri în sezonul precedent: 15 în campionatul regulat și 7 în playoff.

CFR Cluj are de plătit între 100.000 și 130.000 de euro către fiecare jucător

Aceste sume au fost majorate semnificativ de oficialii clubului pentru derby-urile cu FCSB și Universitatea Craiova. Mai precis, înaintea "finalei" campionatului cu Craiova, cei din conducerea ardelenilor le-au promis fotbaliștilor o primă în valoare de 10.000 de euro/titular, în cazul unui succes. În același timp, în contractul fiecărui jucător a fost trecută o primă pentru câștigarea campionatului cuprinsă între 25.000 și 30.000 de euro.
În ciuda faptului că jucătorii CFR-ului și-au îndeplinit obiectivul, banii promiși nu au fost virați în conturi. Mai mult, nici salariile nu le-au fost plătite începând din luna martie, moment în care fotbalul a fost oprit de pandemie. Prin urmare, fiecare jucător de la CFR Cluj are motive să fie nemulțumit, ținând cont că ar trebui să primească o sumă totală cuprinsă între 100.000 și 130.000 de euro, rezultată din salarii, prime și bonusuri.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20