Liga 1 s-a transformat pe final de sezon în "Liga COVID", iar scenariile pentru ultimele confruntări rămase sunt sumbre, asta pentru că cele două tabere angrenate în lupta pentru titlu au multiple nemulțumiri legate de adversar. Partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj este programată să înceapă în seara aceasta, de la ora 21.00, însă confruntarea a luat deja start în birourile FRF.
În timp ce Universitatea Craiova nu a raportat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus al vreunui jucător, la CFR Cluj erau la un moment dat raportate 26 de cazuri de infectare cu COVID-19, printre care și antrenorul Dan Petrescu. Ardelenii au semnalat tratamentul diferit pe care-l au craiovenii în lupta pentru titlu, dar și în lupta cu pandemia de coronavirus. Mai exact, clujenii au fost testați cel mai recent marțea trecută și au făcut astfel de verificări în mod constant. De la Craiova s-au îmbolnăvit 3 oameni din staff: team-managerul, un antrenor secund și preparatorul fizic. DSP Dolj a pornit ancheta epidemiologică și apoi a închis-o, permițându-le oltenilor să se antreneze în continuare fără niciun fel de restricție. Spre deosebire de olteni, CFR Cluj a fost blocată timp de cinci zile de la apariția primului caz la echipă. La fel s-a întâmplat și la Dinamo și FC Botoșani.

CFR Cluj, plângere penală după tratamentul diferit aplicat Universității Craiova

Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM 4 ORE
Ardelenii au băgat de seamă că adversarii direcți în lupta pentru titlu nu respectă recomandările FRF și nu se testează la șapte zile, așa cum ar trebui, ci la 14 zile. Mai exact, ei au programată următoarea verificare pe 4 august, exact a doua zi după "finala campionatului", meciul cu CFR. Trupa lui Bergodi n-a mai fost testată de pe 24 iulie! Adversarii suspectează că oltenii ar avea ceva de ascuns, suspiciuni legate de starea de sănătate a unor jucători, și sunt, oricum, nemulțumiți că pe ei i-au forțat DSP Ilfov și apoi DSP Cluj să respecte reguli mai stricte.
Surse de la CFR dezvăluie că oficialii campioanei vor înainta în zilele următoare plângeri penale împotriva Direcției de Sănătate Publică Dolj, pentru ceea ce consideră că a fost o facilitate creată Universității Craiova, și contra clinicii „Regina Maria", în care fuseseră depistați pozitiv 26 de fotbaliști și alți angajați ai Clujului. Zece dintre rezultate au fost infirmate ulterior la o altă clinică, din Cluj. În plus, oltenii fac tot ce le stă în putință pentru a ține pasul în lupta pentru titlu. Ei nu au mai efectuat verificări pentru depistarea cazurilor de coronavirus, în schimb le-au plătit pe cele ale adversarilor de la Astra Giurgiu, care au semnalat trei noi cazuri de infectare.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09