articol de Romeo Ene
După Vinicius, care şi-a anunţat plecarea, şi Mihai Bordeianu, al cărui împrumut expiră, se pare că Andrei Burcă este următorul fotbalist care va părăsi campioana României, potrivit Prosport. Acesta îşi anunţase intenţia încă după meciul dintre CFR şi Clinceni, la interviul de după meci: ’’Îmi doresc foarte mult să plec în această vară. Sunt discuții, sper să iau cea mai bună decizie. Aștept ofertele”.

Motivul pentru care Burcă vrea să plece de la CFR

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Andrei Burcă, fundaş care a impresionat în tricoul campioanei şi care a cochetat cu echipa naţională, vrea să plece din Gruia. Adus în urmă cu 2 ani de la Botoşani, fiind titular în echipa clujeană, alături de care a cucerit două titluri, ar avea o ofertă de 1,4 milioane de euro de la Al-Ain, potrivit aceleiaşi surse.
Dacă pe plan sportiv, rămânerea în Gruia ar echivala cu prezenţa în cupele europene, acolo unde CFR a demonstrat că poate obţine rezultate impresionante de-a lungul ultimelor 4 sezoane, aspectul financiar este cel care ’’îi face cu ochiul’’ lui Burcă. Al-Ain, club din Emiratele Arabe Unite, oferă aproape un milion şi jumătate de euro pentru fundaş, dar conducerea clujenilor nu vrea să audă de o astfel de mutare. Astfel, CFR cere cu un milion mai mult pentru jucătorul său, greu de crezut că un club va plăti o sumă atât de mare pentru Burcă.
80 de partide a adunat fundaşul în tricoul clujenilor de-a lungul celor două sezoane, fiind un jucător exponenţial care a contribuit la parcursul campioanei României atât în plan intern, cât şi european.
A fost adus contra sumei de 150.000 de euro şi s-a impus în echipa clujeană. Dacă viitorul lui Burcă este incert, cel al lui Vinicius este sigur, astfel el nu va continua la CFR, după cum a anunţat pe reţelele de socializare: ’’A fost o plăcere să câştig patru trofee. Am dat totul pentru această echipă, iar acum plec cu capul sus.’’
Pe lângă Vinicius, de la CFR vor mai pleca Giedrius Arlauskis, Syam Ben Youssef, Mihai Bordeianu, care era împrumutat de la Al Qadisiyah, Ovidiu Hoban, William Soares, Luis Aurelio, Michael Pereira şi Iasmin Latovlevici, potrivit DigiSport.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20