Eurosport

Chindia - FCSB 1-2. Gnohere, decisiv! Etapa viitoare va fi una foarte complicată pentru roş-albaştri

Chindia - FCSB 1-2. Gnohere, decisiv! Etapa viitoare va fi una foarte complicată pentru roş-albaştri

20/10/2019 la 22:16Actualizare 20/10/2019 la 22:39

FCSB a obținut o victorie importantă în etapa a 13-a din Liga 1. Roș-albaștrii s-au impus cu 2-1 la Ploiești, contra Chindiei Târgoviște.

Fără Oaidă, Coman și Man, accidentați în ultima perioadă, Vintilă s-a văzut nevoit să improvizeze din nou, mai ales că lista indisponibililor rămâne una extrem de lungă pentru vicecampioană.

Stafful tehnic a apelat la Andrei Vlad, Chorbadzhiyski şi Moutinho, titulari pentru prima oară de la dezastrul cu Gaz Metan, dar și în aceste condiții formația lui Vintilă a reușit victoria.

Partida a început totuşi cum nu se poate mai rău pentru oaspeţi, în condiţiile în care Florea a deschis scorul, după o fază în care roş-albaştrii au reclamat un henţ. Cu o mai mare experienţă, FCSB nu a acuzat atât de mult şocul şi a restabilit egalitatea după jumătate de oră de joc, când şutul lui Moutinho a fost deviat în propria poartă de Leca.

Chindia ştie să joace fotbal doar o repriză

Chindia este o formaţie foarte bună în prima repriză: dacă meciurile s-ar fi terminat la pauză până acum, în Liga 1, trupa lui Viorel Moldova ar fi ocupat un impresionant loc 6.

În aceste condiţii, fără a-şi crea foarte multe ocazii, echipa lui Vintilă a fost mai pragmatică şi a tranşat soarta partidei prin Gnohere, care a fructificat o pasă perfectă a lui Adi Popa. A fost al doilea gol marcat de "Bizon" pentru FCSB în această stagiune.

Cu 4 victorii şi două egaluri în ultimele 6 partide, FCSB pare să fi ieşit din criză. Totuşi, etapa viitoare se anunţă una complicată, în condiţiile în care Planic și Tănase vor fi suspendaţi, după ce au văzut azi câte un cartonaş galben. În runda a 14-a, roş-albaştrii vor juca tot "afară", cu Hermannstadt.

Graţie victoriei din această seară, FCSB urcă pe locul 7, la egalitate cu Poli Iași, ocupanta ultimei poziții care duce în play-off.

Echipele de start în Chindia - FCSB 1-2

Chindia

Aioani - Dinu, Pițan, Leca - Martac, Rață, Bic, Dumitrașcu - Neguț, Florea, Dumiter

FCSB

Vlad - Crețu, Chorbadzhiyski, Planic, Panțîru - Vînă, Crețu, Moruțan - F.Tănase, Gnohere, Moutinho