Dacă acest scenariu va fi aprobat de FRF, atunci Dinamo va scăpa de retrogradare. Aflată în prezent pe penultimul loc din playout, formația din "Ștefan cel Mare" a rămas cu 5 meciuri restante în sezonul curent din cauza focarului de Covid-19 din vestiar. În ultimele zile s-a tot discutat despre mai multe posibiltăți prin care stagiunea 2019/2020 din playout să fie încheiată, în urma cărora "câinii" ar fi fost ca și retrogradați.
Singura speranță a lui Dinamo era ca echipele din Liga 1 și Comitetul Executiv al FRF să accepte extinderea numărului de cluburi din sezonul viitor, de la 14 la 16. Un prim pas a fost făcut în această direcție, iar acum mai rămâne doar ca forul condus de Răzvan Burleanu să dea "undă verde" la următoarea ședință. Și, din ultimele declarații ale președintelui FRF, acest lucru se va întâmpla într-o proporție foarte mare.

Cine va merge la baraj și cine se va califica în cupele europene, în sezonul viitor din Liga 1

Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
IERI LA 09:58
Prin urmare, în sezonul viitor din Liga 1 se vor alătura UTA Arad și FC Argeș, formațiile care au obținut promovarea directă din eșalonul secund. CS Mioveni, echipa clasată pe locul 3 în Liga a 2-a, va juca un meci de baraj împotriva Chindiei Târgoviște, codașa din playout. Potrivit FRF, barajul se va disputa pe datele de 9 și 12 august.
Chiar dacă numărul de echipe va crește la 16, sistemul cu play-off și play-out se va menține. Mai exact, primele 6 echipe din clasamentul de la finalul sezonului regulat vor intra în play-off la fel ca și până acum. În schimb, în playout vor intra 10 echipe, urmând să joace fiecare cu fiecare într-o singură manșă, ci nu tur-retur.

Propunerea FRF: baraj între ultimul loc de Europa League și prima poziție din playout, în sezonul 2020/2021

De asemenea, se discută ca la finalul sezonului 2020/2021, ultima echipă aflată pe loc de Europa League să dispute un meci de baraj cu prima formație clasată în playout. În acest fel, președintele FRF consideră că nivelul competitiv se va menține la nivel înalt până la finalul stagiunii.
Dacă acest scenariu se va materializa, campioana din sezonul următor va merge în preliminariile Champions League, locul 2 din playoff va merge în preliminariile Europa League, locul 3 din playoff va juca la baraj împotriva primei echipe clasate în playout, iar câștigătoarea se va califica în preliminariile Europa League.
În același timp, câștigătoarea Cupei României va merge și ea în preliminariile celei de-a doua competiții europene inter-cluburi.
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41