Constantin Budescu este într-o situație critică. FIFA a decis în urmă cu câteva luni că internaționalul român trebuie să achite suma de 725.000 de $ fostei sale echipe, Al Shabab (Arabia Saudită), deoarece a întrerupt neconform contractul pe care îl avea cu aceasta în 2019. Potrivit acelei decizii, clubul saudit putea încasa suma fie de la jucător, fie de la clubul care l-a legitimat după ce a "fugit", în speță Astra Giurgiu.
Budescu a făcut recurs și spera la o decizie favorabilă, dar conform gsp.ro comisiile de la FIFA au menținut astăzi decizia inițială și jucătorul este acum cu spatele la zid. Decizia FIFA mai poate fi atacată doar la TAS, în termen de 45 de zile.

Budescu poate fi dat în judecată de Astra

Romanian Liga I
Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1, la Clinceni. Aduce cu el doi investitori care salvează clubul
ACUM 4 ORE
În cazul în care decizia FIFA va fi menținută și la TAS, e cert că Al Shabab va trebui să încaseze suma de 725.000 de $, urmând a se stabili apoi cine va plăti acești bani: jucătorul sau Astra. Clubul din Giurgiu se dezice însă de orice încălcare a regulamentului și susține că în contractul lui Budescu de la vremea respectivă exista o clauză conform căreia jucătorul își asumă răspunderea în cazul pierderii procesului cu fosta sa echipă.
Astfel, Astra e dispusă să-l dea în judecată pe Budescu, dacă cumva clubul va fi somat să plătească această sumă către gruparea saudită.
Budescu a ajuns în 2018 la Al Shabab, de la FCSB, în schimbul a 2,5 milioane de €. După numai un an, mijlocașul a rupt contractul și a semnat cu Astra, dar saudiții susțin că fotbalistul nu avea acest drept și l-au dat în judecată.
În prezent, Budescu joacă tot în Arabia Saudită, la FC Damac, formație care se află pe loc retrogradabil (locul 15 din 16 echipe) cu 6 etape înainte de finalul sezonului.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Romanian Liga I
E deja Dan Petrescu la "cuțite" cu oficialii CFR-ului? "Nu știu cine e, nu l-am adus eu"
IERI LA 09:47
Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
17/09/2021 LA 13:48