"Procurorul" e în general extrem de "zgârcit" când e vorba să laude jucătorii români din Liga 1. Argumentele sunt clare, fotbaliştii din actuala generaţie fiind mult sub valoarea celor din urmă cu 4-5 decenii.
Totuşi, fosta mare glorie a lui Dinamo a vorbit la superlativ despre Octavian Popescu, puştiul de la FCSB care a obţinut penaltyul decisiv din disputa cu Gaz Metan (un 11 metri acordat eronat, potrivit lui Ion Crăciunescu). Independent de faza din finalul meciului, mijlocaşul ofensiv al lui Toni Petrea impresionează. Chiar dacă aseară nu a fost titular, intrând în locul accidentatului Florin Tănase, Popescu şi-a făcut imediat simţită prezenţa în joc. Deşi are doar 17 ani, el a bifat al 5-lea meci al sezonului pentru roş-albaştri, iar în viitor se anunţă un fotbalist care să îşi pună amprenta pe jocul FCSB-ului. Dinu a fost atât de entuziasmat de prestaţia sa încât l-a comparat cu legendarul vârf de la Dinamo, Florea Dumitrache, chiar dacă jucătorul lui Petrea are un rol mai retras şi nu e atât de percutant precum celebrul golgheter al "câinilor".
"Octavian Popescu seamănă izbitor cu Dumitrache! Am jucat un amical în 1970 cu Juventus, iar Dumitrache a pătruns din partea stângă şi a sărit peste alunecările a doi jucători. Bineînţeles, după meci, Juventus a vrut să-l transfere imediat. Puştiul ăsta e foarte talentat, mult mai talentat decât Buziuc, chiar decât Buş. Uitaţi-vă ce calitate are, cum ţine mingea la picior. Are calitate extraordinară acest Popescu, iar de când evoluează l-am urmărit atent. Mă doare că seamănă cu prietenul meu Dumitrache, care nu avea această frizură franciscană, noi purtam pe atunci modelul «Beatles»", a declarat Dinu la Telekom Sport.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Sosit în 2018 de la Craiova, Octavian Popescu a fost folosit sezonul trecut la FCSB 2, iar din actuala stagiune a făcut joncţiunea cu prima echipă. El mai are contract cu liderul din Liga 1 până în 2024.

FCSB, fără cei mai buni jucători

"Preţul" plătit de FCSB după partida de la Mediaş e unul piperat. În ciuda victoriei, liderul la zi din Liga 1 i-a pierdut pe Florin Tănase şi Dennis Man, care au părăsit terenul accidentaţi.
Man a acuzat probleme la piciorul drept, în timp ce Tănase a suferit o accidentare la coapsa stângă. Potrivit as.ro, cei doi vor efectua azi RMN-uri pentru a vedea exact natura accidentărilor lor.
În cel mai fericit caz, Man şi Tănase vor absenta doar două săptămâni, urmând a se întoarce pentru duelurile cele mai importante de la finalul acestui an, cu CFR şi Craiova. La jumătatea lui decembrie se anticipează că va reveni şi Florinel Coman.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11