Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cornel Dinu îl face praf pe Edi Iordănescu: "E rupt de realitate"

Cristian Mihală

Actualizat 06/10/2021 la 08:47 GMT+3

Cornel Dinu nu este deloc convins de noua față a lui FCSB, chiar dacă în ultima lună rezultatele au fost cele așteptate. Roș-albaștrii prestează un joc lipsit de idei, iar ocaziile create sunt rodul întâmplării, crede "Procurorul".

Cornel Dinu

Credit imagine: Eurosport

Venirea lui Edi Iordănescu la FCSB trebuia să schimbe modul în care echipa se exprimă în teren, însă evoluțiile nu au fost deloc cele așteptate, exceptând victoria cu 6-0 în fața lui Dinamo. În rest, gruparea din Berceni a etalat un joc lipsit de imaginație, iar victoriile au venit mai mult pe reușite individuale decât în urma unei presiuni constante sau a unor trasee de joc care să surprindă defensivele adverse.
În etapa a 11-a, FCSB s-a chinuit la Chindia, deși a evoluat cu un om în plus din minutul 8, în urma eliminării lui Kocic. Victoria a fost adusă în minutul 90+7, de Budescu, din penalty, și, deși a dominat teritorial, formația lui Edi Iordănescu și-a creat foarte puține ocazii de a marca. Cornel Dinu nu crede în tehnicianul de la FCSB, munca depusă de acesta la antrenamente în construcția fazelor neregăsindu-se în modul în care se exprimă echipa în teren.
"Iordănescu are un discurs mai mult de basme decât de realitate. Și după partida asta (n.r. cu Chindia) a avut din nou o intervenţie destul de coerentă de exprimare, dar ruptă de realitate. O echipă care profită din minutul 10 de eliminarea lui Kocic, cu pretenţiile pe care le are FCSB…
Nu se vede absolut deloc un progres în ceea ce înseamnă transformarea posesiei în finalizare. Acolo se lucrează pe nişte automatisme şi ultimii 30 de metri pot fi pregătiţi prin diferite procedee tehnice. Nu le vad din păcate la FCSB şi Edi Iordănescu e complet rupt de realitate, încearcă să caute scuze în faţa unei echipe care şi cu un jucatător mai puţin a făcut o figură onorabilă. Chiar mă gândesc la felul prin care atacă complet pe inspiraţia jucătorilor, deloc premeditat.
Nu ştiu dacă victoria asta, obţinută într-un moment fatidic, în ultimele secunde, printr-un 11 metri, e benefică. Dezonorant, şi pentru Iordănescu, şi pentru FCSB, pentru că nu văd, la calităţile jucătorilor pe care îi are, nu văd nişte combinaţii simple. N-au nicio scuză", a spus Cornel Dinu la Telekom Sport.

Miriuță: "FCSB juca mai bine înainte să vină Edi Iordănescu"

Cornel Dinu nu este singurul om din fotbal care consideră că Edi Iordănescu nu a adus nimic în plus la FCSB. Vasile Miriuță a explicat că, în opinia sa, formația roș-albastră evolua mai bine în perioada în care era antrenată de Dinu Todoran.
"Se bucurau de parcă au câștigat Champions League. Te bucuri că bați așa Chindia? E o victorie mincinoasă. Nu am nimic cu ei, dar FCSB juca mai bine înainte. FCSB juca mai bine înainte să vină Edi Iordănescu, echipa arăta mai bine. Asta e părerea mea. De mult timp am spus, nu e prima dată, și înaintea meciului cu Chindia am spus că FCSB joacă slab", a declarat Vasile Miriuță, la Looksport.
FCSB este pe locul 3 în campionat, la 9 puncte distanță de liderul CFR. În ultimele 4 etape, formația lui Edi Iordănescu a legat tot atâtea succese.
CITEȘTE ȘI:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo