Dinamo merge foarte slab în Liga 1, însă evoluțiile neconvingătoare sunt doar o mică parte a situației de la club. Deocamdată, investitorii spanioli au rămas doar cu promisiunile în ceea ce privește primenirea finanțelor clubului din Ștefan cel Mare. Jucătorii aduși din Spania pe salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului românesc sunt un factor de risc pe care fondul de investiții care trebuia să-l susțină pe Cortacero nu vrea să și-l asume. Fără bani și fără posibilitatea de a coordona haosul de la club, Cortacero a plecat în Spania unde speră să găsească finanțare. Altfel, spaniolul va fi nevoit să apeleze la fani pentru plata salariilor. Dacă în primăvară era vorba de un fond de salarii de 120 de mii de euro lună, acum trebuie găsită o variantă pentru a strânge aproape 500 de mii la fiecare final de lună.
În aceste condiții, în ultima săptămână în presa de la noi au apărut mai multe informații care prevesteau un adevărat dezastru la Dinamo, vorbindu-se chiar de retragerea spaniolului sau de falimentul clubului.

Cotarcero dă asigurări că totul se sub control la Dinamo

Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM 2 ORE
Cortacero a dezvăluit că e blocat în Spania, din cauza pandemiei, și nu poate să ia decizii capitale în aceste condiții, dar dă garanții că totul e sub control și că proiectul pe care îl conduce e unul serios. Mai mult, acționarul a promis o mărire de capital de 10 milioane de euro, dar acesta trebuie apropat de CA al clubului, iar acesta nu se poate convoca pentru moment.
"Totul e o minciună, nu e nicio problemă. Vom prezenta o garanție de 19 milioane de euro la finalul săptămânii, chiar dacă nu pot călători, o voi trimite și le voi închide gura tuturor. Nu înțeleg de ce trebuie să se inventeze minciuni. Cum să se spună că am dispărut, când eu vorbesc zilnic și țin legătura cu toți de la club?!
Eu nu pot călători acum pentru că este totul închis în Spania din cauza pandemiei, dar țin legătura zilnic cu Rufo, cu Cosmin, cu toți cei din conducerea clubului. Este o minciună că se spune că e altcineva în spate.
Acum ne ocupăm să ne mutăm și la birourile noi, vom face și o mărire de capital de 10 milioane de euro, dar trebuie convocat un Consiliu de Administrație pentru asta și rămâne acea scrisoare de garanție bancară a fondului de investiții pe care o vom prezenta, ca să se vadă că avem capacitate economică și că nu sunt probleme.
Vom aproba în următorul Consiliu de Administrație tot bugetul pentru sezonul 2020-2021 și am pregătit cu avocații și acea scrisoare de garanție și totul se va lămuri, dar sunt niște pași care trebuie urmați, nu se pot băga bani fără a urma aceste căi. În 10-15 zile, va trebui să se realizeze această mărire de capital", a declarat Cortacero pentru ProSport.
Romanian Liga I
Concluziile lui Flavius Stoican după FC Argeș – Dinamo 2-1. "Ce mai contează acum?"
21/01/2022 LA 20:55
Romanian Liga I
FC Argeș - Dinamo 2-1. Flavius Stoican a pierdut primul meci după revenirea în Ștefan cel Mare
21/01/2022 LA 20:14