După ce grupul de investitori spanioli a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, multă lume credea că echipa din "Ștefan cel Mare" a scăpat de probleme. Acest lucru a fost întărit și de aducerea lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei, suporterii și oamenii apropiați ai clubului fiind convinși că fostul selecționer nu ar fi acceptat să revină dacă nu ar fi vorba despre ceva foarte serios.
Din păcate timpul a trecut, iar promisiunile spaniolilor nu s-au materializat deocamdată și fanii încep să își piardă răbdarea, mai ales că nici rezultatele nu sunt deloc bune în acest debut de sezon.
Prezent la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu" de pe gsp.ro, Cosmin Contra a declarat că a fost atras de acest proiect și de aceea a acceptat să revină pe banca lui Dinamo: "Mi-au zis că este un proiect foarte mare la Dinamo, în care se va investi 10 milioane de euro în primul an. Mi-au zis că acesta va fi bugetul. Nu știu dacă aici sunt incluse și datoriile, dar oricum 10 milioane este o sumă considerabilă, un buget bun, sănătos, poți să aduci jucători de calitate. Au zis că vor face o academie serioasă, în stilul spaniol. A fost un proiect pe care am dorit mereu să-l am în România."
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
Mai apoi, Contra a recunoscut că promisiunile spaniolilor în ceea ce privește bugetul nu s-au materializat: "Deocamdată nu au respectat ceea ce au promis, asta e problema. De aceea am zis că se mișcă greu lucrurile în sensul ăsta. Deocamdată, proiectul nu funcționează cum ar trebui să funcționeze. Dar am zilnic discuții cu directorul sportiv, cu Pablo Cortacero, mă liniștesc și zic că nu vor fi probleme de bani. Problemele cu banii există. Unii au 2 luni (restanțe), eu am o lună și un pic. Deocamdată, nici eu nu am luat niciun ban."

Contra: "Dacă vor continua aceste probleme, nu are rost să rămân"

Cosmin Contra a menționat că are în continuare încredere că lucrurile se vor rezolva și că acest proiect nu se va stinge atât de repede: "Trebuie să cred. Dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe. Când cineva aduce 12 jucători cu salarii bune și foarte bune, plus 10 oameni în administrativ, nu ar avea logică să facă atâtea eforturi, să aducă oameni din Spania, din Polonia, din Slovacia, de unde au venit și de unde și-au lăsat familiile, iar acum să se strice din fașă."
Fostul selecționer a mai spus că momentan nu intenționează să plece, dar a lăsat să se înțeleagă că dacă aceste probleme financiare vor persista, nu va mai continua: "Dacă vor continua aceste probleme și nu vor intra banii, nu are rost să rămân într-un proiect în care mi s-a spus un anumit lucru și nu se întâmplă acel lucru. Dar eu nu sunt genul să dau bir cu fugiții. Eu am încredere că pot face treabă la Dinamo, am încredere în munca pe care o pot face la nivel sportiv, dar trebuie să fiu lăsat s-o fac."
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26