Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cosmin Contra, reacție dură după Dinamo - Craiova 0-1: "7 greșeli de arbitraj în 7 etape!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/10/2020 la 00:20 GMT+3

Universitatea Craiova s-a impus la limită pe terenul lui Dinamo, scor 1-0, în etapa a 7-a din Liga 1.

Cosmin Contra a plecat de la Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Cosmin Contra s-a arătat dezamăgit de jocul echipei sale în duelul din această seară. Tehnicianul "câinilor" este de părere că jucătorii săi n-au avut prospețime și viteză de joc, în fața unui adversar puternic.
"Nu sunt mulțumit de jocul echipei. Poate cel mai slab de la partida cu Chindia, din deplasare. N-am avut prospețime, n-am avut viteză de joc. Penalty-ul (n.r. - lui Cicâldău) ne-a făcut să avem plumb în picioare. N-am avut idei, aveam așteptări mai mari de la jucătorii mei. Am întalnit liderul, o echipă foarte bună. S-au apărat foarte bine și au făcut un pressing avansat.
Din păcate n-am reușit să câștigăm. Aleix Garcia a venit de 10 zile, nu avea cum să câștige de unul singur meciul. Ne așteaptă un meci la fel de greu la Sepsi. Dacă nu câștigăm cât mai repede, vor începe să se complice lucrurile. Situația este foarte îngrijorătoare. Mă așteptam să avem mai multe puncte.", a declarat Cosmin Contra, la finalul meciului.

Cosmin Contra: "Dinamo nu e dorită în playoff!"

Contra a criticat dur maniera de arbitraj din acest meci și din debutul de sezon din Liga 1. "Guriță" a atras atenția că Dinamo nu este dorită în playoff, apoi a explicat de ce penalty-ul din această seară, după o împingere a lui Puljic în duel cu Marius Constantin, a fost acordat mult prea ușor.
"Trebuie să revin la greșelile de arbitraj. În 7 etape au existat 7 greșeli împotriva lui Dinamo. Nu știu de ce Comisia Centrală nu analizează mai bine astfel de faze. Marius Constantin a forțat acest penalty. Puljic mi-a spus că Marius Constantin s-a băgat în fața lui. Am și o fotografie pe telefon cu faza. În momentul în care Puljic a pus o mână pe el, a început să țipe și a căzut în genunchi. Iar când domnul Feșnic (n.r. - arbitrul central) a auzit țipetele a dictat penalty.
Este al 3-lea meci în care arbitrul dictează penalty împotriva noastră (n.r. - după cele cu FCSB și UTA Arad). Maniera de arbitraj împotriva lui Dinamo mă face să fiu foarte îngrijorat. Sper să fie doar greșeli omenești. Nu știu ce să mai cred. Nu știu dacă Dinamo e dorită în playoff. Probabil că nu. Trebuie să fim puternici și să încercăm să jucam împotriva deciziilor de arbitraj.", a mai spus antrenoru lui Dinamo.

Dinamo - Universitatea Craiova 0-1. Penalty-ul lui Cicâldău a făcut diferența pe tabelă

Alexandru Cicâldău a înscris unicul gol al meciului în prima repriză, din penalty. Trupa lui Bergodi continuă să fie lider în Liga 1, cu maximum de puncte.
Dinamo a fost echipa mai periculoasă în startul duelului de pe Arena Națională, cu Adam Nemec în prim-plan. Atacantul slovac a șutat în blocajul lui Bic, în minutul 16, după o respingere a lui Bălașa.
Oltenii au dat replica în minutul 21, când Bălașa a trimis o centrare către Cicâldău, însă mingea a fost respinsă de Puljic. Echilibrul s-a rupt în minutul 26, când arbitrul Horațiu Feșnic a dictat lovitură de la 11 metri, la un contact în careul lui Dinamo, între Ante Puljic și Marius Constantin, la un corner.
Cicâldău a transformat cu ceva emoții, cu un șut în stânga lui Rene. Portarul lui Dinamo a ghicit colțul, însă șutul a fost mult prea puternic ca să-l respingă.

Dinamo - Universitatea Craiova 0-1. "Câinii" puteau să egaleze în prelungiri

Dinamo putea să restabilească egalitatea în debutul reprizei secunde, când Fabbrini i-a pasat în careu lui Ricardo Grigore, însă fundașul formației lui Cosmin Contra a luftat neașteptat.
"Câinii" au continuat asaltul la poarta lui Pigliacelli. Aleix Garcia, jucătorul venit de la Manchester City, a centrat din corner, Ricardo Grigore a reluat pe spate, iar Janusz Gol a trimis cu capul, pe lângă poartă. Câteva minute mai târziu a venit rândul lui Borja Valle să pună în pericol poarta trupei lui Cristiano Bergodi. Pigliacelli a intervenit excelent și a respins de sub bară mingea trimisă cu capul de polonez.
Craiova a replicat prin Baiaram. Șutul puștiului Craiovei a fost însă pradă ușoară pentru goalkeeper-ul lui Dinamo. "Câinii" nu au renunțat și s-au aflat aproape de golul egalizator de două ori, la aceeași fază. Mai întâi Ba a prelungit cu capul, în fața porții, pentru Puljic, dar Pigliacelli a intervenit la timp și a respins în marginea careului. Atacul lui Dinamo a continuat, mingea a ajuns la Fabbrini, care a tras însă chiar pe direcția goalkeeper-ul italian.
S-a încheiat 1-0 pentru liderul Universitatea Craiova, care continuă seria victoriilor pe linie în noua stagiune din Liga 1. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la a 3-a înfrângere consecutivă, și ocupă abia poziția a 14-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo