Cotidianul AS a detaliat ultimele evenimente petrecute la Dinamo, club aflat într-o situație critică din punct de vedere financiar. Ibericii au discutat cu mai mulți membri din asociația DDB despre demersurile înaintate în ultimul timp și negocierile desfășurate cu diverse grupuri de investitori care ar fi putut prelua formația din Liga 1.
"Eroii locali încearcă s-o salveze pe legendara Dinamo București", a titrat cotidianul AS.

Cotidianul AS, despre situația de la Dinamo

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
"Cu multă ambiție, suporterii se luptă s-o transforme pe Dinamo într-una din cele mai puternice echipe din Europa. DDB este o asociație înființată în 2018, din care fac parte 6.000 de fani. În ultima vreme, aceștia s-au implicat în salvarea lui Dinamo de la faliment, prin strângeri de fonduri, licitații și vânzări de bilete la meciuri virtuale. În urma acțiunilor demarate, fanii dinamoviști au strâns 360.000 de euro, cu ajutorul cărora au plătit licența și salariile jucătorilor. Ca răsplată pentru implicarea uriașă, membrii DDB au primit 10% din acțiunile clubului, procent care le oferă posibilitatea să negocieze cu posibilii investitori". Așa au fost prezentați de către jurnaliștii spanioli fanii "alb-roșii", înscriși în proiectul DDB.
"Scenariul ideal este reprezentat de venirea unui investitor care își permite să ofere 10 milioane de euro. La ora actuală, acest lucru pare un proiect fantezist. Perioada în care nu s-a jucat fotbal a fost extrem de dificilă, dar oamenii au demonstrat că Dinamo este iubită chiar și în această perioadă de criză și pandemie. Ne-am inspirat de la echipele din Spania, care au implementat programe conduse de fani.", au spus membrii din programul DDB.

Barcelona și Real Madrid, exemple ideale pentru Dinamo

Jurnaliștii spanioli sunt la curent și cu ultimele grupuri de investitori despre care s-a discutat în presa din România:
"Prima oară s-a vorbit despre un grup de investitori din Arabia Saudită. După puțin timp, subiectul s-a răcit, iar în locul său a apărut unul nou: un fond de investiții condus de Herminio Menendez, fostul director general de la Sevilla. Nici această variantă nu s-a materializat. Ultima alternativă apărută în presă a fost reprezentată de venirea lui Juan Jose Melero, care ar fi urmat să intermedieze vânzarea lui Dinamo către un grup de investitori.", au explicat spaniolii.
Cei de la AS consideră că programul suporterilor dinamoviști poate fi asociat cu cele întâlnite la nume uriașe din fotbalul spaniol:
"Modelul după care se inspiră programul DDB funcționează la mai multe echipe din Spania, precum Real Madrid, Barcelona și Athletic Bilbao. Acestea au rezistat presiunii de a se transforma în societăți pe acțiuni, lucru întâlnit la majoritatea cluburilor din Europa. Echipele respective din Spania își aleg președintele în mod periodic și influențează viața clubului.", au încheiat jurnaliștii iberici.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11