Încă o dată se vorbește de "New Dinamo", însă rezultatele întârzie să apară. Cu un tehnician cu pedigree la timonă, Cosmin Contra, formația roș-albă s-a scufundat încă o dată în clasament, fiind aproape de retrogradare după 4 înfrângeri la rând.
Cortacero nu a plătit datoriile clubului, iar unii vorbesc de iminența unui faliment. Cert e că un nou început e departe, iar situația din Ștefan cel Mare a fost sintetizată de fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu. Acesta susține că la nivel de copii și juniori, capitol la care Dinamo făcea lege în trecut, lucrurile sunt dramatice.
"Mi-a spus cineva că la două echipe de juniori de la Dinamo sunt doar 6 mingi. Vă imaginați asta? Iar un antrenor care avea doar două mingi la dispoziție i-a cerut unui coleg: "Te rog frumos, mai dă-mi și mie o minge ca să pot să-mi fac antrenamentul".
Romanian Liga 2
Dinamo a transferat doi jucători francezi! Unul dintre ei a evoluat deja în acest an în Ligue 1
ACUM 17 ORE
Vă dați seama, la Dinamo să se întâmple asta?! Și vă aduceți aminte că mingile pentru echipa a doua le-au cumpărat suporterii. Noi venim cu "New Dinamo", că implementăm programe ca-n Spania, dar n-avem nici obiectul muncii. Eu nu mai înțeleg nimic, e o nebuloasă acolo”, a declarat Crăciunescu la Digi Sport.

Dinamo, la fundul sacului

În acest moment, marea problemă a lui Dinamo nu are legătură cu poziția din clasament, sezonul fiind compromis deja din punct de vedere al performanțelor. E vorba pur și simplu de supraviețuire, de evitarea falimentului.
Adevăratul pericol vine de la faptul că investitorii spanioli au rămas doar cu promisiunile în ceea ce privește primenirea finanțelor clubului din Ștefan cel Mare. Jucătorii aduși din Spania pe salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului românesc sunt un factor de risc pe care fondul de investiții care trebuia să-l susțină pe Cortacero nu vrea să și-l asume. Fără bani și fără posibilitatea de a coordona haosul de la club, Cortacero a plecat în Spania unde speră să găsească finanțare. Altfel, spaniolul va fi nevoit să apeleze la fani pentru plata salariilor. Dacă în primăvară era vorba de un fond de salarii de 120 de mii de euro lună, acum trebuie găsită o variantă pentru a strânge aproape 500 de mii la fiecare final de lună.
Romanian Liga 2
Dinamo, la prima înfrângere din istorie în Liga a 2-a! Oțelul nu le-a dat nicio șansă "câinilor"
IERI LA 17:04
Romanian Liga I
Mihai Eșanu și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo! Unde va juca portarul
10/08/2022 LA 09:57