Aflat în centrul unui scandal de rasism de proporții în luna decembrie, Sebastian Colțescu va conduce la centru derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din etapa a 21-a a Ligii 1. Acesta va fi cel de-al treilea meci arbitrat de Colțescu, după scandalul de la Paris.
Ion Crăciunescu a dezvăluit că nu înțelege cum a fost luată această decizie din partea CCA, având în vedere problemele recente ale lui Colțescu, importanța meciului din "Ștefan cel Mare" și lista lungă de arbitri FIFA care ar fi putut conduce derby-ul de mâine seară.

Ion Crăciunescu, nedumerit de delegarea lui Sebastian Colțescu la derby-ul Dinamo - FCSB

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
De amintit că Sebastian Colțescu a fost scos de pe lista FIFA la finalul anului trecut, însă nu din cauza scandalului de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, din Champions League. La ora actuală, UEFA investighează evenimentele petrecute pe Parc des Princes, în urma cărora Colțescu a fost acuzat de rasism.
"Nu, dar nu mai există niciun fel de logică. Eu mă uit la delegări. Văd unii arbitri care arbitrează foarte bine și apoi nu-i mai văd, dispar.
Văd unii care fac niște greșeli cât Casa Poporului, deci nu din alea de care ne spune domnul Vassaras, că numai dacă te uiți de 10 ori, le vezi. Nu, e clar. Și primesc etape la rând.
Dacă îl scoți pe Colțescu de pe lista FIFA și ai 7 arbitri FIFA, de ce nu dai un arbitru FIFA la un Dinamo - FCSB? Acesta nu poate să fie decât un meci de prim rang, cum sunt și cele cu Craiova și cele cu CFR Cluj. Păi sunt vreo 4-5 echipe care, când joacă între ele, nu poți să le arbitrezi decât cu un arbitru FIFA", a declarat Ion Crăciunescu, pentru Digisport.

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism în meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, din Champions League

În luna decembrie, Sebastian Colțescu a fost protagonistul unui scandal uriaș la meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din grupele UEFA Champions League. Totul a început în minutul 13, când antrenorul secund de la Bașakșehir, Pierre Webo, i-a aplicat lui Colțescu eticheta de rasist deoarece a folosit apelativul "ăla negru" pentru a-l identifica.
Atunci, jucătorii echipei oaspete au ieșit de pe teren și au refuzat să mai joace, meciul fiind în cele din urmă amânat. Partida s-a reluat după o zi, dar cu o altă brigadă de arbitri.
Colțescu, exclus de pe lista FIFA de la 1 ianuarie, a revenit în Liga 1 la centrul meciului dintre Sepsi și Astra, din Liga 1. Oficialul de 43 de ani nu mai fusese implicat în vreo partidă de la acea seară de coșmar de la Paris.
Sebastian Colțescu a lipsit la meciurile din debutul anului din cauza unei accidentări, în urma căreia nu a putut susține testele medicale alături de ceilalți arbitri, la data stabilită inițial.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11