Astra - Craiova 2-3 LIVESCORE

Min 113. GOOOL CRAIOVA! Screciu a readus Craiova în avantaj.
Min 100. GOOOL CRAIOVA! Dan Nistor a restabilit egalitatea pe tabelă printr-un șut imparabil.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Min 93. GOOOOL ASTRA! Boe-Kane a adus echipa lui Ionuț Badea în avantaj.
Min 18. GOOOOL ASTRA! Valerică Găman a egalat pentru giurgiuveni.
Min 14. GOOOL CRAIOVA! Andrei Ivan a deschis scorul pentru olteni.
Echipele de start
ASTRA: M. Popa - Sousa, Jovanovic, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja - Stahl, Krpic, V. Gheorghe
REZERVE: Bolboașă, Ion, Banu, Duminică, Șerban, Adesinha, Riza, Balaure, D. Gheorghe
ABSENȚI: Lazar, Răduț, Merloi (accidentați), Wutrich (plecat), Fatai, Ioniță II, Takayuki (suspendați de ANAD)
ANTRENOR: Ionuț Badea
CRAIOVA: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu - Mateiu, D. Nistor - Câmpanu, Cicâldău, Baiaram - A. Ivan
REZERVE: L. Popescu, Screciu, Tudorie, V. Constantin, Fedele, Camara, Bic, Căpățână, Acka
ABSENȚI: Koljici, Papp, Vlădoiu (accidentați), M. Roman II (indisponibil)
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis
După sezoane complet ratate, traduse în locul 3 în Liga 1 (în contextul în care obiectivul era titlul), respectiv retrogradare, Craiova și Astra speră să își ia revanșa în ultima partidă a sezonului, finala Cupei României.
Marinos Ouzounidis, tehnicianul oltenilor, își joacă postul, în contextul în care în presă s-a scris tot mai mult că acesta e în mare pericol de a fi demis. De altfel, chiar și un succes în Cupa României ar putea să fie insuficient pentru conducere, care are mai multe variante de a-l înlocui pe antrenorul grec.
"Trebuie să câştigăm acest meci. O finală este importantă doar dacă reuşeşti să o câştigi. Trebuie să fim concentraţi şi pregătiţi, nu neapărat fizic, ci psihic. Jucăm împotriva unei echipe bune. Deşi a retrogradat în divizia secundă, calitatea Astrei nu este de acel nivel. Trebuie să ne amintim că au avut evoluţii bune în sezonul regulat. Dacă nu mă înşel au fost neînvinşi 11 meciuri, după aceea, pe final, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Dar nici pentru noi ultima perioadă nu a fost una uşoară. Aşa că va fi un meci dificil pentru ambele formaţii. Echipa care va face mai puţine greşeli va câştiga Cupa României", a spus Ouzounidis.
Întrebat dacă câştigarea Cupei României ar salva sezonul Universităţii Craiova, tehnicianul a răspuns: "Ce înseamnă salvarea sezonului? Noi am făcut un sezon bun, cu toate aceste probleme care au fost. A fost un an dificil pentru toate echipe. Cupa este un obiectiv pe care vrem să-l îndeplinim".
Marinos Ouzounidis a subliniat importanţa prezenţei spectatorilor la finala Cupei României, chiar dacă accesul acestora va fi permis doar pe 25% din capacitatea stadionului.
"Faptul că este permis accesul publicului la meci este un mic pas. Este bine să avem fanii în tribune, cu siguranţă le-au lipsit jucătorilor. Pentru că e total diferit să joci cu spectatori. Aşa că eu cred că e un pas bun şi sper ca în curând să revenim la situaţia normală", a adăugat Ouzounidis.

Craiova - Astra, finala Cupei | Ionuț Badea: "E un moment special"

Ionuţ Badea, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă online, că formaţia sa, care a retrogradat în Liga a II-a, nu mai are nimic de pierdut, ci doar de câştigat în finala Cupei României pe care o va disputa, sâmbătă, împotriva Universităţii Craiova.
"Este un moment special, pentru că suntem în finala Cupei. Nu suntem într-un moment bun, dar acest lucru este consecinţa unor situaţii negative petrecute de-a lungul acestui an. Sper să facem un joc bun, care să aibă consistenţă. Ne bucură prezenţa spectatorilor, sper într-un joc frumos. Universitatea Craiova are o echipă creativă, sperăm să le contracarăm jocul. Noi suntem într-un moment în care nu mai avem nimic de pierdut. Avem doar de câştigat dintr-o asemenea finală", a afirmat el.
"Avem destul de mulţi jucători accidentaţi în acest moment şi un status fizic redus, sper eu să nu fie şi mental. Însă finala este un moment din care jucătorii Astrei pot câştiga un capital de imagine şi pot accesa alte echipe care îi doresc. Ne gândim la ceea ce poate să însemne încă un trofeu pentru Astra, pentru jucători... pentru că acest lucru se poate întâmpla pentru unii doar o singură dată în viaţă", a adăugat tehnicianul.
Întrebat ce părere are despre faptul că finala se va disputa cu spectatori în tribune, Ionuţ Badea a răspuns: "Fotbalul este făcut pentru spectatori în primul rând. Nu cred că prezenţa spectatorilor ar putea fi o problemă în exprimarea jucătorilor după această pauză, chiar dimpotrivă. Pentru că jucătorii îşi doresc mereu să joace cu spectatori".
Ultimele câștigătoare ale Cupei României
 • 2020 - FCSB
 • 2019 - Viitorul
 • 2018 - Craiova
 • 2017 - Voluntari
 • 2016 - CFR Cluj
 • 2015 - FCSB
 • 2014 - Astra
 • 2013 - Petrolul
 • 2012 - Dinamo
 • 2011 - FCSB
Cele mai multe trofee ale Cupei României
 • Steaua - 20
 • Dinamo și Rapid - 13
 • Universitatea Craiova - 7
 • CFR - 4
 • Petrolul și FCSB - 3
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20