Craiova și CFR aveau obiective diferite înaintea derby-ului de pe Ion Oblemenco. Ardelenii aveau nevoie de o victorie pentru a fi siguri că vor termina etapa tot în fotoliul de lider, în timp ce gazdele încercau să oprească seria de 3 înfrângeri consecutive, care i-au adus în situația de a tremura și pentru locul 3 în clasament.
CFR a început în forță și a deschis scorul în minutul 5, prin Păun, care l-a învins pe Pigliacelli cu un șut foarte bine plasat la colțul lung. Oltenii au replicat imediat, iar Baiaram a egalat în minutul 11 cu un șut fabulos de la distanță.
Ambele echipe au avut ulterior șanse bune de a trece în avantaj, dar tabela a rămas intactă până la pauză.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50

Craiova - CFR Cluj 1-3 | Ardelenii, pas uriaș spre al 4-lea titlul consecutiv

Ardelenii au fost mult mai insistenți în startul reprizei secunde și chiar dacă nu și-au creat mari ocazii au presat mereu apărarea gazdelor, până când aceasta a cedat. În minutul 69, Debeljuh a deviat perfect, cu pieptul, pentru Deac, iar decarul oaspeților a făcut 2-1, executându-l fără probleme pe Pigliacelli din situație de una la unu cu portarul italian.
Peste numai 4 minute, Păun a majorat avantajul clujenilor, finalizând cu sânge un contraatac și punând cele 3 puncte la adăpost. Craiova s-a aruncat în atac pe final, dar oamenii lui Ouzounidis au fost lipsiți de luciditate și CFR nu a avut emoții în a-și adjudeca victoria.
Așadar, CFR face un pas uriaș spre al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1. Echipa lui Edi Iordănescu are 4 puncte avans peste FCSB, care este obligată să câștige duminică în deplasarea de la Sepsi pentru a avea în continuare șanse reale la titlu.
În schimb, oletnii sunt în mare pericol de a pierde și poziția a 3-a în clasament, ceea ce i-ar obliga să câștige finala Cupei României pentru a juca în cupele europene. Pentru CFR urmează o nouă deplasare, la Botoșani, în timp ce Craiova va juca în penultima etapă cu FCSB, tot în deplasare.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39