Pandemia de COVID-19 care a oprit fotbalul în întreaga lume a creat o situație fără precedent pentru cluburile din întreaga lume. Nu există o dată exactă pentru reluarea campionatelor, însă obiectivul din acest moment este ca fotbalul să revină în luna iunie.
Cu acest obiectiv cluburile pregătesc temeinic programul de pregătire fizică al jucătorilor astfel încât aceștia să fie cât mai aproape de forma de dinaintea pauzei. Preparatorul fizic al celor de la Universitatea Craiova, Cornel Blejan, a dezvăluit la Oltenia TV cum se pregătește clubul pentru momentul în care Liga 1 se va relua.

6 săptămâni de pregătire înainte de reluarea campionatului

Fotbal
Veste fantastică din Germania! Dietmar Hopp a făcut ca vaccinul anti COVID19 să fie gata mai devreme
01/04/2020 LA 07:32
Cei de la Craiova vor să reînceapă antrenamentele la jumătatea lunii mai pentru a putea fi pregătiți pe 5 iunie, data la care se dorește reluarea campionatului. Ar fi mai puțin de 3 săptămâni de antrenamente pentru jucători, insuficient față de cât ar avea nevoie jucătorii.
Blejan a explicat în cadrul emisiunii Fotbal Plus a lui Toni Sorică și Răzvan Iova că după o pauză de 2 luni sunt necesare 6 săptămâni de pregătire! Cu atât mai mult cu cât ritmul meciurilor va fi unul alert când se va relua campionatul.
Vor fi aproape 2 luni fără meciuri pentru jucători dacă fotbalul se va relua în iunie, perioadă mai lungă ca oricând: nici în perioada de vacanță de vară nu trece atât de mult timp fără partide. În iarnă, de exemplu, au fost 14 zile de pregătire centralizată după vacanța de 2 săptămâni, iar apoi a urmat o altă săptămână de antrenamente.
Jucătorii trebuie să ne trimită în fiecare zi ce lucrează. Ei sunt profesionişti şi îmi trimit filmuleţele, nu pentru a-i verifica, ci pentru a-i corecta. Forţa şi stimularea cardio-vasculară sunt principalele obiective. Noi avem un program macro, pe primele 4 săptămâni, cu 4 cicluri săptămânale. Dacă intrăm în a 5-a săptămână de izolare vom face antrenamente live. Ne vom conecta toţi la o reţea, vom fi aproape de ce înseamnă antrenament dirijat. Vom face cinci antrenamente pe săptămână, trei cu mine, două individual. Am făcut o înţelegere cu jucătorii şi le-am spus că eu mă voi urca primul pe cântar şi dacă voi avea vreun kilogram în plus voi plăti primul amenda!
Dacă ar fi două luni de pauză, avem nevoie de cel puţin 5 săptămâni de pregătire pentru sezon, șase ar fi ideal. Este un risc enorm de a te accidenta dacă nu faci această pregătire. Dacă cineva spune altceva, sunt dispus să investesc bani pentru a afla acele metode | Cornel Blejan, preparator fizic Craiova
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26