În special pentru spectatotii neutri, nimic nu poate fi mai frumos decât un meci decisiv între primele 2 clasate în ultima etapă. Practic Craiova și CFR joacă astăzi o finală a campionatului, un meci cu titlul pe masă. Trofeul ar putea totuși să nu fie acordat , dacă meciul se va termina la egalitate, iar un astfel de scenariu lucrurile ar complica atât de mult încât campioana României s-ar putea decide la TAS.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817480.jpg

Comitetul executiv al FRF se întrunește astăzi

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Dacă în cazul în care una dintre echipe se impune, lucrurile sunt foarte clare, aceasta fiind campioană fără a mai conta cum s-ar încheia meciul dintre Astra și Craiova. Un egal însă, ar face ca lucrurile să fie foarte neclare și de aceea acest lucru va fi analizat astăzi în ședința Comitetului Executiv al FRF care se va întruni la ora 12.
FRF este obligată să anunțe la UEFA până la miezul nopții echipele care vor reprezenta România în viitoarea ediție a cupelor europene, reprezentanții forului european nefiind de acord cu acordarea unei derogări în acest sens.
Părerile specialiștilor privind această speță sunt împărțite: oltenii au cerut ca meciul cu Astra să fie câștigat cu 3-0 la masa verde, alții spun că ar trebui făcută o medie a punctelor din tot campionatul, situație în care CFR ar fi avantajată în caz de egalitate diseară, dar au existat și voci care au propus ca meciul de azi să fie o finală în adevăratul sens al cuvântului și dacă va fi egal să se treacă la prelungiri și la penalty-uri pentru a se stabili campioana și implicit reprezentanta României în Champions League.
Indiferent ce decizie vor lua astăzi cei din comitetul executiv, aceasta va fi în defavoarea uneia dintre echipe și ca atare cel mai probabil campioana se va decide la TAS după o perioadă de timp. Este cert faptul că fiecare dintre echipe va ști la ora meciului ce scenariu va fi aplicat în cazul unei remize diseară.
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858458.jpg

Craiova e pe val, dar experiența e de partea CFR-ului

Echipa lui Cristiano Bergodi a avut un play-off perfect, câștigând toate cele 6 partide disputate de la reluarea campionatului, inclusiv pe terenul CFR-ului. Pe lângă asta, oltenii joacă acasă și chiar dacă meciul e fără spectatori în tribună acest lucru reprezintă un avantaj. Probabil în jurul stadionului va fi o atmosferă de vis, iar jucătorii Craiovei vor simții că fanii le sunt aproape.
Dorința extraordinară de victorie a Craiovei ar putea avea și ea un cuvânt greu de spus. Ultimul titlu a fost câștigat în 1991, iar de atunci Craiova nu a mai fost atât de aproape să câștige un campionat.
Un singur lucru pare să fie în favoarea CFR-ului la meciul din această seară: experiența. Jucătorii Craiovei nu au mai jucat niciodată un astfel de meci decisiv, nu cunosc presiunea foarte mare la care vor fi supuși deseară. De cealaltă parte, cei de la CFR știu cum să abordeze un astfel de meci din punct de vedere psihologic, iar acest lucru reprezintă un mare avantaj.
În rest, la CFR lucrurile nu sunt foarte încurajatoare. Preobleme s-au ținut scai de trupa ardeleană în ultima vreme. Anumite probleme interne au dus la destabilizarea echipei, iar criza cu infectările de coronavirus a contribuit și ea la ajungerea în situația de față, de a juca un meci decisiv pe care clujenii sunt obligați să-l câștige.
Dar în momentele grele se văd marile echipe, iar CFR are forța să învingă deseară la Craiova, pentru a se încorona pentru a 3-a oară consecutiv campioană.
Rămâne de văzut mai întâi ce decizie se va lua azi în Comitetul Executiv pentru eventualitatea unui meci egal, iar apoi meciul în sine, care va fi cu siguranță unul de care pe care.
Cele 2 echipe sunt foarte apropiate ca valoare, iar bookmaker-ii sunt foarte reținuți privind echipa favorită. Oltenii au o cotă de 2,75 pentru o victorie în timp ce cota clujenilor este foarte apropiată, 2,65. Un rezultat de egalitate este cotat cu 3,15.
Partida care va hotărî campioana României va începe la ora 21:00 și va fi arbitrată la centru de Ovidiu Hațegan.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11