Alexandru Păun a fost testat pozitiv cu COVID-19, chiar înainte de partida FCSB-CFR, astfel că duelul din această seară a fost amânat. Justin Ștefan, Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că duelul dintre roș-albaștrii și ardeleni ar urma să fie reprogramat pentru 28 sau 29 iulie, ceea ce a creat un val de nemulțumiri la Craiova.

Craiova se simte nedreptățită în lupta la titlu cu CFR

Sorin Cârțu cere chiar înghețarea campionatului și desemnarea oltenilor campioni sau măcar duelul echipei lui Bergodi cu Botoșani (programat mâine) să fie reprogramat, astfel încât să se joace în același timp cu FCSB-CFR.
Romanian Liga I
Sorin Cârțu a dezvăluit când va fi evaluată activitatea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova
17/11/2022 LA 20:02
"Nu avem ce să comentăm, dacă li s-a întâmplat asta. Nu suntem de acord ca ei să joace în 30 iulie (n.r. data propusă de LPF e 28 sau 29 iulie, când lucrurile sunt terminate. Din punctul meu de vedere ar trebui să jucăm toţi în acelaşi timp, sau să se îngheţe campionatul. Ar trebui să jucăm şi noi meciul cu Botoşani în acelaşi timp cu ei, sau să îngheţe toată lumea. S-au înmulţit cazurile astea de COVID, să îngheţe domne campionatul.
Normal că ne este teamă. De unde până unde să se decidă situaţia în felul ăsta. Suntem două echipe care suntem interesate de ce se întâmplă în meciurile astea. Dacă nu sunt jucate în aceeaşi etapă, în acelaşi timp, nu are rost atunci, nu are rost să se mai joace. Să îngheţe campionatul. Nu e vorba de boicotat meciul cu Botoşani.
Liga trebuie să găsească o soluţie în care să nu prejudicieze nicio echipă. Liga trebuie să decidă. Sunt capetele luminate ale fotbalului la Ligă. Să decidă. Dar nu trebuie să dezavantajeze nicio echipă, prin programări din astea... ", a declarat Cârţu pentru AntenaSport.
Craiova are toate motivele să fie dezamăgită de data aleasă de LPF, dar oficialii Ligii nu au prea multe variante. Principalul handicap al oltenilor va fi reprezentat de faptul că FCSB va fi disputat la ora confruntării reprogramate cu CFR finala Cupei și va ști cu siguranță dacă e calificată în cupele europene. Ca atare, ar putea să trateze meciul mai relaxat, echipa nemaiavând vreun obiectiv în campionat. De altfel, conducerea roș-albaștrilor a amenințat săptămânile trecute că va trimite juniorii cu CFR, ca răspuns la ceea ce a făcut Craiova în 2017, când a băgat foarte mulți tineri în duelul cu Viitorul, care în cele din urmă a cucerit titlul în detrimentul FCSB-ului.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Romanian Liga I
Mihai Rotaru și Mirel Rădoi, prima discuție după evenimentele din week-end. Ce au decis cei doi
15/11/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
Pierdere mare pentru Universitatea Craiova: Nicușor Bancu se operează și va fi out 6 luni
15/11/2022 LA 08:09