Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Craiova - Viitorul 3-1 | Revenirea lui Koljic aduce victoria. Pițurcă duce Craiova pe locul 2

Sebastian Ujica

Actualizat 07/10/2019 la 13:53 GMT+3

Universitatea Craiova a învins-o pe Viitorul în derby-ul etapei a 11-a din Liga 1 la revenirea lui Elvir Koljic după jumătate de an.

Universitatea Craiova Viitorul

Credit imagine: Eurosport

Victor Pițurcă a revenit la Universitatea Craiova spre entuziasmul fanilor iar echipa merge din ce în ce mai bine. Deși a pierdut primul meci contra FCSB-ului, au urmat 3 victorii iar Universitatea a ajuns pe locul 2 în Liga 1.
În ultimul meci al etapei a 11-a, Craiova a învins-o cu 3-1 pe Viitorul. Derby-ul a început cu reușita căpitanului de la Viitorul, Bogdan Tîru, după o fază fixă. Craiova s-a aruncat în atac, fără a avea însă ocazii mari. Egalarea a venit oarecum întâmplător: un șut ratat de la peste 30 de metri a dus mingea la Cicăldău, acesta a preluat excelent și a șutat superb la colțul scurt, fără șanse pentru Căbuz.
Viitorul a comis apoi o primă gafă mare, pierzând mingea rapid după repunerea de la centru. Aceasta a ajuns la Koljic care a trimis un șut perfect direct la vinclu. Imediat după pauză, Căbuz a îngropat speranțele Viitorului la o centrare simplă a lui Bălașa. Mingea a trecut pe lângă brațele portarului de 23 de ani iar Craiova a câștigat partida.
Viitorul a ratat astfel șansa de a o egala la puncte pe CFR Cluj în fruntea Ligii 1, iar Universitatea Craiova a urcat pe locul 2, la 2 puncte în spatele liderului din Liga 1 și cu 1 punct peste Viitorul.

Revenirea lui Koljic

Era luna aprilie când Universitatea Craiova primea o lovitură extrem de grea. Atacantul Elvir Koljic, cel care impresionase până atunci reușind 13 goluri în 19 etape din Liga 1, s-a accidentat grav la un meci al naționalei Bosniei și a mers la Barcelona pentru a se opera la tendonul femural. Oficialii oltenilor preconizau ca revenirea atacantului de 24 de ani va avea loc în luna octombrie.
Koljic a reușit să-și revină mai rapid și, după ce a fost rezervă cu Gaz Metan și titular la partida de Cupă cu CSM Reșița, Koljic s-a întors în Liga 1 la partida cu Viitorul. Trimit pe teren în minutul 25 în locul puștiului Luis Nițu, Koljic a lovit chiar înainte de pauză când a reușit să înscrie superb cu un șut direct la vinclu.
Să joci așa după 7 luni... M-a impresionat! - Victor Pițurcă, după revenirea lui Elvir Koljic.

Reacțiile de după partidă

Victor Pițurcă și-a lăudat jucătorii după revenirea cu Viitorul de la 0-1.
"Le spuneam băieților că Viitorul nu traversează o perioada bună, le-am spus băieților să fie agresivi. Aveam doi jucatori sub 21 de ani (Baiaram și Nițu) și voiam să le dau mai mult timp, iar Koljic nu e refăcut complet. Azi am vrut să-i dau timp câ mai puțin din meci, că eu mă gândesc și la el, și la Bancu.
Problema cu gazonul e siguranța jucătorilor, nu jocul. Ambele echipe joacă pe același teren. Jucătorii pot să se accidenteze. Nu ai control asupra mișcarilor si poți oricând să faci entorsă de glezna, de genunchi. Nu e valabil numai pentru noi, e și pentru adversari. Gazonul emana și miros, Ministerul Mediului ar trebui să vină să ia măsuri, să se grabeasca schimbarea lui.
Suporterii au avut un mare rol la echipă. Dacă se face chetă să schimbăm gazonul, particip si eu, participam cu toții. Nu vrem să avem cel mai bun gazon din România? A luat cartonaș Cicăldău? Dacă a luat cartonaș, nu va juca cu Iași. Uite, asta chiar nu știam, deja m-am intristat” a spus Victor Pițurcă după partidă.
Cu Gică Hagi suspendat, Cătălin Anghel a stat pe bancă la partida de la Craiova. A fost și el eliminat la pauză de Marius Avram.
”Am început meciul foarte bine, am dominat prima parte până în minutul 40. Au fost acele două execuții, s-a întors meciul dintr-o dată. Terenul a fost cum a fost. Am luat acele goluri și ceva s-a rupt. Au fost două execuții foarte frumoase, dar zic că dacă nu pierdeam mingea, poate nu erau acele execuții”
Autorul golului egalizator, Alexandru Cicăldău, visează în primul titlu la Craiova după aproape 3 decenii.
”A fost un meci foarte greu. Întotdeauna meciurile cu Viitorul sunt foarte grele. Știam că dacă vom avea o atitudine bună, vom câștiga cele trei puncte. Mă bucur că îmi dă Victor Pițurcă încredere foarte mare.
Nu m-am bucurat când am marcat, Viitorul a fost a doua mea casă. Traversăm o perioadă bună și dacă o vom ține așa, totul este posibil!”
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo