Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB câștigă duelul de foc din Bănie și preia șefia Ligii 1! Universitatea Craiova, demolată de Man

Nicu Savin

Actualizat 18/12/2020 la 22:21 GMT+2

FCSB câștigă în mod categoric duelul de foc din Bănie cu Unitersitatea Craiova, pe care Dennis Man a "îngropat-o" cu o "dublă". Scorul putea fi mult mai mare în favoarea trupei lui Petrea, care au avut ratări uriașe.

Dennis Man

Credit imagine: facebook

FCSB s-a impus în deplasarea din Bănie, în fața vicecampioanei de anul trecut, Universitatea Craiova, grație dublei reușite de Dennis Man (minutele 39 și 55). În urma acestui rezultat, FCSB preia șefia Ligii 1, având acum 33 de puncte, cu două puncte în plus față de următoarea clasată, Craiova. Podiumul Ligii 1 este completat de campioana en-titre, CFR Cluj. Pentru FCSB urmează ultimul meci din acest an, cel cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pe teren propriu. De partea cealaltă, oltenii vor încheia anul cu deplasarea la campioana CFR Cluj.
UPDATE / Desfășurarea partidei:
  • Minutul 90 - se dictează 3 minute suplimentare.
  • Minutul 82 - Schimbări la FCSB: Buziuc și Popescu intră în locul lui Coman și Tănase.
  • Minutul 81 - Florinel Coman, ratări incredibile în fața porții lui Pigliacelli!
  • Minutul 79 - Asediu total la poarta lui Pigliacelli! Moruțan e aproape de gol, dar trage în portar!
  • Minutul 78 - Schimbări la Craiova: Screciu și Căpățînă intră în locul lui Bic și Cicâldău.
  • Minutul 77 - Pigliacelli intervine eroic la un șut trimis de Tănase pe spațiul porții.
  • Minutul 70 - Schimbare la Craiova: Iese Ofosu, intră Bărbuț.
  • Minutul 64 - Man este foarte aproape de "triplă" în Bănie, dar șutul său e scos de Pigliacelli. Schimbare FCSB: Perianu intră în locul lui Simion.
  • Minutul 61 - FCSB, o nouă ocazie mare de gol, dar șutul lui Olaru lovește bara laterală.
  • Minutul 55 - GOOOOOOOOL FCSB! Dennis Man reușește "dubla" după o pasă excelentă a lui Olimpiu Moruțan!
  • Minutul 46 - Panțîru este înlocuit de Briceag.
  • PAUZĂ în Bănie! FCSB conduce după 45 de minute pe Craiova, grație golului marcat de Dennis Man chiar înainte de finalul primei reprize.
  • Minutul 39 - GOOOOOOOOL FCSB! Dennis Man îl învinge pe Pigliacelli după ce Florinel Coman îi pasează.
  • Minutul 37 - Cicâldău trimite cu capul peste poartă. O nouă ocazie periculoasă în dreptul gazdelor.
  • Minutul 34 - Vlad scoate de sub transversală la un șut trimis de Cicâldău.
  • Minutul 30 - Craiova efectuează prima schimbare din meci. A ieşit Baiaram, a intrat Andrei Ivan.
  • Minutul 21 – Chiar dacă FCSB are o posesie mai bună, Craiova are ocaziile mai mari. Mamut trage puternic, dar Vlad scoate excelent!
  • Începe meciul dintre Craiova și FCSB pe Stadionul Ion Oblemenco. La centru se află Ovidiu Hațegan.

CS Universitatea Craiova - FCSB, echipele de start

  • CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu, M.Bălașa, M. Constantin, N.Bancu – D.Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Mamu, Ofosu. Rezerve: L. Popescu, Mitran, Papp, Screciu, A. Ivan, Capățînă, V. Constantin, Bărbuț, Cîmpanu. Antrenor: Corneliu Papură
  • FCSB: A. Vlad – Crețu, I. Cristea, Ov. Popescu, Panțîru – Moruțan, G. Simion, Olaru – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman. Rezerve: Straton, Briceag, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Pante, Oct. Popescu, Șut. Antrenor: Anton Petrea
Preview
CSU Craiova și FCSB încearcă în acest sezon să oprească hegemonia impusă de CFR Cluj în ultimele 3 stagiuni. Chiar dacă suntem abia în sezonul regulat, confruntarea directă are o importanță deosebită, victoria aducând, pe lângă punctele din clasament, un plus de moral pentru formația care o va obține.
Oltenii au început fulminant sezonul, dar o serie de rezultate nesatisfăcătoare au dus la despărțirea de Cristiano Bergodi. Chiar dacă mai mulți antrenori cu nume s-au vehiculat a fi pe lista oltenilor, echipa este condusă deocamdată de Corneliu Papură, omul de casă mereu dispus să intervină în situații de criză. Până acum lucrurile au funcționat perfect și echipa este neînvinsă cu Papură la timonă, un egal (0-0 cu Botoșani) și 2 victorii (3-1 cu Gaz Metan și 2-1 cu UTA) audcând formația din Bănie din nou pe prima poziție în clasament.
De partea cealaltă, FCSB a început greu acest campionat, având serioase prebleme din cauza numărului mare de infectați cu Covid-19. Dar după revenirea celor mai importanți jucători lucrurile s-au reglat și echipa a impresionat atât prin joc, cât și prin rezultate, având 7 victorii consecutive până la etapa trecută. Seria excelentă a fost întreruptă de eșecul de la Cluj-Napoca în fața CFR-ului, dar jocul bucureștenilor a fost la un nivel decent și în acea partidă, astfel că echipa lui Toni Petrea merge la Craiova cu gândul la victorie.
Craiova FCSB Liga 1

CS Universitatea Craiova-FCSB poate decide cine va "ierna" pe primul loc

Derby-ul de la Craiova este ultima partidă a etapei a 14-a din Liga 1, urmând ca în zilele următoare să aibă loc și meciurile din ultima etapă a turului sezonului regulat. Oltenii sunt lideri, cu un singur punct avans peste FCSB și CFR Cluj, iar o victorie deseară le-ar asigura această poziție până cel puțin la reluarea competiției de după Sărbători, progrmată pentru data de 13 ianuarie.
O victorie a FCSB-ului i-ar urca pe bucureșteni pe primul loc și i-ar transforma pe aceștia în favoriți la ocuparea fotoliului de lider la final de an. În etapa a 15-a FCSB va juca acasă contra Astrei Giurgiu, în timp ce Craiova va avea un nou meci infernal, cu CFR Cluj, echipă care are victorii pe linie în campionat de la sosirea lui Edi Iordănescu.
În sezonul precedent, FCSB a dominat întâlnirile directe cu Craiova. "Roș-albaștri" s-au impus în ambele dispute din sezonul regulat (1-0 la Craiova și 2-0 la București) și au câștigat și meciul de pe teren propriu din play-off (4-1). Totuși, ultima întâlnire le-a revenit oltenilor, care s-au impus cu 2-1 în Bănie, în returul play-off-ului.
Partida va fi arbitrată la centru de Ovidiu Hațegan, care se afla la primul meci după scandalul monstru de la meciul PSG-Istanbul Bașakșehir. Arădeanul va fi ajutat la cele 2 margini de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Eugen Gheorghe, în timp ce al 4-lea oficial va fi Cătălin Popa.
Derby-ul CS Universitatea-FCSB va începe la ora 20:30 și va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe site-ul Eurosport.ro.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 0:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.
maradona
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo