Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a fost convins Edi Iordănescu să semneze cu CFR Cluj! Salariul pe care îl va încasa în Gruia

Cosmin Cioboata

Publicat 04/12/2020 la 11:51 GMT+2

Edi Iordănescu va fi noul antrenor al lui CFR Cluj, după ce campioana României s-a despărțit de Dan Petrescu.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Eurosport

Edi Iordănescu a negociat ieri cu conducerea lui CFR Cluj, iar cele două părți au ajuns la un numitor comun. Potrivit digisport.ro, tehnicianul de 42 de ani va semna un contract valabil pe un an și jumătate, cu opțiunea de prelungire pe încă unul.
Astăzi s-a aflat și pentru ce salariu au negociat Iordănescu Jr și oficialii din Gruia. Aceeași sursă anunță că fostul antrenor de la Gaz Metan Mediaș va încasa 15.000 de euro/lună la campioana ultimelor 3 sezoane din Liga 1.
Mai mult, Edi Iordănescu va primi un bonus de 500.000 de euro pentru cucerirea titlului în Liga 1 în actualul sezon, precum și un bonus în valoare de 1 milion de euro pentru calificarea în grupele UEFA Champions League din stagiunea viitoare.

Edi Iordănescu, considerat înlocuitorul ideal pentru Dan Petrescu la CFR Cluj

Cel care a insistat pentru numirea lui Edi Iordănescu a fost Marian Copilu, președintele CFR-ului. Acesta i-a garantat patronului Neluțu Varga că fostul tehnician al Gazului este mai potrivit decât Adrian Mutu, în contextul experienței din Liga 1.
Copilu îl vede pe Iordănescu Jr urmașul ideal al lui Dan Petrescu în Gruia, alături de care clujenii pot deveni campioni pentru a 4-a oară consecutiv.
Ca să-l convingă 100% pe Varga, Copilu chiar i-ar fi spus patronului că el și Iordănescu vor pleca de la CFR la finalul sezonului curent, dacă nu vor câștiga campionatul.

Edi Iordănescu va sta pe banca lui CFR Cluj abia de anul viitor

Chiar dacă s-a înțeles acum cu CFR Cluj, Edi Iordănescu va sta pe banca tehnică a ardelenilor începând abia de anul viitor. Până atunci, echipa va fi condusă de secunzii campioanei. Iar programul nu se anunță deloc ușor. CFR va mai juca în acest an 4 meciuri în campionat, cu Poli Iași, FCSB, Dinamo și Craiova, și o partidă deisivă în grupele Europa League, cu Young Boys.
Iordănescu Jr. a mai pregătit-o pe CFR în vara anului 2018, timp de numai două săptămâni. Tehnicianul de 42 de ani a cucerit Supercupa României, în fața Craiovei, acela fiind și singurul său trofeu din cariera de antrenor.
Conducerea CFR-ului a decis să-l demită după ce a pierdut meciul cu Malmo, scor 0-1, de la Cluj, din turul 2 preliminar al UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo