După 22 de etape, campioana a adunat 44 de puncte, parcursul din competiția internă fiind cu siguranță influențat și de grupele Europa League, de unde echipa lui Dan Petrescu a reușit o calificare istorică. Fără competiția europeană, campioana era probabil la o distanță mai mare de principalele urmăritoare.
Deși Astra e pe doi în clasament, specialiștii nu văd formația din Giurgiu cu multe șanse la titlu. De fapt, singura echipă capabilă să oprească supremația CFR-ului pare FCSB, care vine după o serie impresionantă.
"CFR e cea mai puternică şi vine şi FCSB din urmă, au aceşti puşti care au crescut, s-au maturizat, pot face multe lucruri bune" a precizat Piţurcă, după înfrângerea fără drept de apel în fața roș-albaștrilor, aseară.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Cotele pentru câștigarea titlului în Liga 1
  • CFR Cluj 2,00
  • FCSB 3,50
  • Astra 7,00
  • CS Universitatea 15,00
  • Viitorul 20,00
  • Gaz Metan 100,00

FCSB, revenire impresionantă. Pițurcă, dezamăgitor

Bogdan Vintilă are rezultate uimitoare pe banca celor de la FCSB. Adus într-un moment în care puţini mai credeau că roş-albaştrii se pot lupta la titlu, tehnicianul avea şi marele handicap al lipsei de exeperienţă. Vintilă a resuscitat-o pe FCSB, iar vicecampioana devine principala contracandidată a CFR-ului în drumul spre titlu.
FCSB mai are de jucat un meci restant, cu FC Voluntari. Meciul programat la sfârșitul lunii noiembrie a fost amânat din cauza condițiilor meteo.
În contrapondere, rezultatele lui Pițurcă la Craiova sunt dezamăgitoare. Practic, de când a fost instalat pe banca Craiovei, tehnicianul a avut la dispoziție 14 meciuri în care să demonstreze de ce e în stare. Linia de clasament e una de play-out: 6 victorii, 3 remize și 5 înfrângeri.
Bogdan Vintilă, de exemplu, un tehnician complet necunoscut când a fost instalat la cârma FCSB, a antrenat vicecampioana în 15 meciuri. El a obținut 11 victorii, acumulând nu mai puțin de 35 de puncte. Pițurcă, în 14 partide, a adus doar 21 de puncte Craiovei.
Clasamentul primelor 6 la final de an, în Liga 1:
1. CFR Cluj- 44 puncte
2. Astra Giurgiu- 40 puncte
3. FCSB- 39 puncte (un meci mai puțin)
4. Universitatea Craiova- 37 puncte
5. Gaz Metan Mediaș- 36 puncte
6. FC Viitorul Constanța- 35 puncte
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20