Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum se poate încheia sezonul actual din Liga 1! Meciurile s-ar putea desfășura chiar din 2 în 2 zile

Cosmin Cioboata

Publicat 18/03/2020 la 07:39 GMT+2

Epidemia de coronavirus a dat peste cap planurile mai multor campionate din Europa, printre care se numără și Liga 1.

fcsb

Credit imagine: Eurosport

Ieri, președintele FRF Răzvan Burleanu a vorbit despre situația inedită în care se află fotbalul românesc și a dezvăluit că se încearcă reluarea sezonului pe 22 aprilie. Așadar, fotbalul nostru va avea parte de o pauză de minimum o lună, din cauza pandemiei anunțate săptămâna trecută de OMS. Printre consecințele epidemiei de Covid-19 la nivelul fotbalului se numără amânarea Campionatului European pentru 2021 și mutarea barajului dintre Islanda și România în luna iunie.
Burleanu a explicat că există și un scenariu pesimist, în care campionatul ar putea să reînceapă chiar în luna iunie, dacă situația din România nu se ameliorează până în aprilie.
"Cele 53 de competiții la nivel național care au fost suspendate până pe 31 martie nu se vor relua până la finalul stării de urgență decretată de președintele României.
Toate cele 17 loturi naționale își vor suspenda activitatea cel puțin până la data de 1 mai. Nu vom pune în pericol jucătorii și staff-ul. Am luat decizia de suspendare a convocărilor și a oricăror acțiuni în această perioadă.
Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii pentru reluarea competiției, din 22 aprilie și chiar 13 iunie ca un moment critic.", a spus Burleanu printr-o intervenție video.
Romania

Propunerile Ligii pentru meciurile din finalul sezonului

Potrivit Gazetei Sporturilor, oficialii Ligii au elaborat câteva idei care vor fi dezbătute în următoarea perioadă, pe subiectul reluării campionatului.
Una dintre acestea presuspune ca toate meciurile din play-off să se joace la București, fie pe National Arena, fie pe cel mai mare stadion al țării plus încă unul, în cazul în care gazonul din Capitală nu va rezista la jocuri din 3 în 3 zile.
În același timp, se ia în calcul varianta ca toate cele 6 echipe din play-off să fie cazate la București, la hoteluri separate, fiecare să închirieze câte o bază de antrenament și să joace din 2 în 2 zile. În aceste condiții, sezonul s-ar putea încheia chiar într-o lună.
În cazul play-out-ului, duelurile s-ar putea disputa tot la București sau la Cluj Napoca. Dacă s-ar alege varianta Capitalei, partidele ar urma să se dispute pe stadioane precum "Ștefan cel Mare", Clinceni, Chiajna sau chiar "Arcul de Triumf", dacă va finalizat la timp. Dacă play-out-ul va ajunge să se desfășoare la Cluj, atunci meciurile s-ar juca pe Cluj Arena sau în Gruia.
fcsb

Calendarul propus de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a venit cu o propunere distinctă, în condițiile în care campionatul s-ar relua începând cu luna mai.
Așa arată calendarul propus de Craiova, ținând cont de faptul că au cerut 4 săptămâni de pregătire după această pauză:
  • 5-17 mai - manșa tur a semifinalelor Cupei României
  • 19-21 mai - manșa retur a semifinalelor Cupei României
  • 22-24 mai - etapa a 3-a din play-off
  • 26-28 mai - etapa a 4-a din play-off
  • 29-31 mai - etapa a 5-a din play-off
  • 1-12 iunie calendar UEFA
  • 12-14 iunie - etapa a 6-a din play-off
  • 16-18 iunie - etapa a 7-a din play-off
  • 19-21 iunie - etapa a 8-a din play-off
  • 23-25 iunie - etapa a 9-a din play-off
  • 26-28 iunie - etapa a 10-a fin play-off
  • 30 iunie - finala Cupei României
  • 17-19 iulie - prima etapă a ediției 2020-2021
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo