La conferința de presă premergătoare meciului celor de la CFR Cluj împotriva Chindiei Târgoviște (astăzi, ora 20:30), Dan Petrescu a clarificat informațiile apărute în presă în ultima perioadă:
Încă am contract cu CFR. Oricum, nu m-a căutat nimeni de la Federație în ultimul an, așa că nu am de ce să vorbesc despre subiectul naționalei. Pentru mine meciul cu Chindia este cel mai important.
"Bursucul" a lăsat de înțeles că soluția unui selecționer care antrenează și la o echipă de club ar trebuie evitată:
Romanian Liga I
Dan Petrescu face praf arbitrajul, după 0-1 cu FCSB: "Foarte supărați, ce fault de roșu e ăla?!"
17/04/2022 LA 20:18
Nu mi se pare normal ca un antrenor să fie pe banca a două echipe în același timp. Cel care este la echipa națională trebuie să antreneze doar la națională. În niciun caz nu poate să antreneze și acolo și la echipa de club. Cei de la Federație trebuie să decidă ce este mai bine pentru fotbalul românesc.
https://i.eurosport.com/2019/11/22/2721804.jpg
Dan Petrescu a vorbit și despre parcursul României în preliminariile EURO 2020, unde "tricolorii" au încheiat campania pe locul al patrulea:
De obicei, în viață ai ce meriți. Înseamnă că atât am meritat, atât am făcut. Dar bine că mai avem o șansă la baraj.
CFR Cluj este lider în Liga 1, cu 31 de puncte acumulate în 16 etape. Viitorul este urmăritoarea ardelenilor, la două lungimi în spatele formației lui Dan Petrescu. Astra încheie podiumul, la egalitate de puncte cu Craiova. FCSB și Gaz Metan sunt celelalte două echipe aflate pe loc de playoff.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Petrescu privind problemele celor de la Chelsea: "Ce vină au jucătorii sau fanii?"
11/03/2022 LA 17:55
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după CFR Cluj – Rapid 2-1: "Dezastru, au fost penibili, sunt șocat!"
20/02/2022 LA 20:42