Dan Petrescu a anunțat de mai multe ori în ultima perioadă că vrea să plece de la CFR Cluj, iar dorința lui a fost în cele din urmă îndeplinită. Conducerea campioanei României s-a săturat de atmosfera negativă de la club și a decis să încheie colaborarea cu tehnicianul de 52 de ani.
Cele două părți s-au așezat la masă și s-au despărțit în mod amiabil, fără să fie plătită vreo clauză uriașă.
Potrivit gsp.ro, relația dintre Dan Petrescu și club (jucători + conducători) se înrăutățise de multă vreme, dar rezultatele bune din campionat și din cupele europene au ascuns-o. "Pansamentul" n-a mai ținut însă în ultimele săptămâni, în care CFR a pierdut 5 din ultimele 6 partide disputate în toate competițiile.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM 24 MINUTE
Astfel, plecarea lui Dan Petrescu devenise numai o chestiune de timp.

Dan Petrescu, amenințat de jucătorii lui CFR Cluj

Conform sursei citate, tensiunea din vestiarul CFR-ului atinsese cote atât de înalte încât "SuperDan" a intrat în conflict cu proprii jucători. Arlauskis, Djokovic și Țucudean l-ar fi amenințat în trecut pe Dan Petrescu, însă persoanele din cadrul clubului au intervenit la timp pentru a evita vreun conflict fizic.
Hoban, Camora și Deac, veteranii CFR-ului, au fost singurii cu care Dan Petrescu a menținut o relație bună de-a lungul timpului. Ba mai mult, chiar și relația cu Deac începuse să se degradeze în ultima vreme, din cauza tensiunii pe care "Bursucul" o aducea în vestiarul ardelenilor.
În ciuda acestor conflicte, Dan Petrescu a continuat pe banca tehnică, iar performanțele nu au întârziat să apară: 3 titluri în Liga 1 și două prezențe în grupele Europa League. Lucrurile s-au schimbat radical în această toamnă, când jocul CFR-ului n-a mai funcționat.
Dan Petrescu a dat vina pe problemele de lot și pe deciziile de arbitraj, dar conducerea CFR-ului s-a săturat de scuze, ținând cont de sumele mari cheltuite pe transferuri și salarii în ultimii ani.

Conducerea lui CFR Cluj, nemulțumită de deciziile lui Dan Petrescu

Patronul Neluțu Varga a fost nemulțumit de alegerile făcute de Dan Petrescu în timpul perioadelor de transferuri. Pașcanu, Chipciu, Ciobotariu și Sylla au fost aduși la insistențele fostului fundaș de la Chelsea și niciunul dintre ei n-a devenit jucător de bază la formația din Gruia.
Pașcanu, cumpărat în schimbul a 600.000 de euro, și Sylla, adus contra sumei de 400.000 de euro, au și părăsit trupa ardeleană între timp. Un alt lucru care i-a nemulțumit pe oficialii CFR-ului a fost salariul mare al lui Chipciu. Fostul jucător al FCSB-ului primea 20.000 de oră pe lună, în ciuda faptului că îndeplinea statutul de rezervă în cea mai mare parte a timpului.
Toate aceste lucruri puteau duce către un singur deznodământ, care în urmă cu câteva zile a devenit realitate. Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj, lăsând în urmă povești, declarații, 3 titluri de campion al României și un parcurs fabulos în sezonul precedent din Europa League.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10