Articol scris de Romeo Ene
Totuşi, data de 1 iunie ar putea reprezenta revenirea la normalitate, iar suporterii să poată fi prezenţi pe stadioane, în număr limitat, însă.
Romanian Liga I
CFR, victorie norocoasă la Arad. UTA a ratat ocazii ireale! Petrescu: "Nimeni nu o să mai bată aici"
IERI LA 20:20

Campionatul European, test pentru meciurile din Liga 1

Eduard Novak a anunţat faptul că după 1 iunie suporterii vor putea asista la meciurile favoriţilor, iar tribunele vor putea primi 25% din capacitatea stadioanelor. Decizia este valabilă pentru toate sporturile, inclusiv pentru cele care se desfăşoară în spaţii închise, iar ministrul Tineretului şi Sportului este de părere că partidele de la Campionatul European din această vară vor reprezenta un test pentru ceea ce urmează să se întâmple în Liga 1.
Bucureştiul este unul dintre oraşele-gazdă ale Euro 2020, 4 meciuri se vor disputa pe Arena Naţională. Autorităţile au fost nevoite să permită accesul a aproximativ 12.000 de spectatori, din cauza faptului că UEFA a solicitat ca meciurile să se dispute cu fani în tribune, într-un număr limitat.
Totuşi, declaraţia lui Novak este echivalentă cu încheierea sezonului actual fără fani în tribune, deşi la un moment dat se discuta despre prezenţa lor la meciurile din play-off.
Totuşi, sezonul viitor poate reprezenta revenirea la normalitate, iar în funcţie de situaţia epidemiologică, suporterii ar putea reveni într-un număr şi mai mare pe stadioanele din România.
"Ştiţi foarte bine care este situaţia pandemiei în Europa. Trebuie să vă spun că şi noi ne inspirăm din afară. Mă bucur mult că Guvernul şi-a asumat acest lucru ca să rămânem în lista organizatorilor pentru EURO 2020. Vorbim de 25% (din capacitatea stadionului).
Această schemă poate fi începutul, făcută de către membrii UEFA să poată fi introdusă şi în celelalte sporturi. UEFA (n.r. EURO 2020) va fi un test pentru noi. Guvernul doreşte ca de la 1 iunie să revenim la o viaţă normală. În curând vom avea spectatori şi în Liga 1, şi în alte sporturi", a declarat Eduard Novak, potrivit telekomsport.
Ultimul meci de fotbal cu spectatori în România a fost pe 8 martie 2020, la jocul Rapid - CSM Reșița, scor 0-1. Arena din Regie a fost aproape plină la ultimul joc al lui Daniel Pancu pe banca giuleștenilor. De atunci, pandemia de COVID-19 a ținut stadioanele închise.
Romanian Liga I
Botoșani - FC U Craiova 1-1. Echipa lui Mutu a scăpat printre degete victoria
IERI LA 18:22
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan îl atacă pe Bonetti: "Știți ce a făcut când a plecat? Bine că nu l-a văzut nimeni"
22/09/2021 LA 09:32