Diego Capel, 33 de ani, nu renunţă la fotbal, deşi ultimul meci oficial l-a bifat în 8 martie 2020. Era liber de contract din vara trecută, iar în toamnă era la un pas de Dinamo.
Publicaţia spaniolă AS a scris despre ce i s-a părut în neregulă fostului fotbalist al Sevilliei când a ajuns la Bucureşti, în septembrie 2020.
"Capel a fost la un pas şi de Dinamo, echipă antrenată atunci de Contra. Proiectul spaniol l-a sedus, acolo mai erau şi alţi spanioli: Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias, Camara, Rene, Garcia. Doar că, la venirea în România, Capel şi-a dat seama imediat de instabilitatea financiară a clubului şi nu a dorit să accepte oferta. Ulterior, alegerea lui Capel s-a dovedit a fi inspirată, întrucât Dinamo a fost afectată grav de promisiunile nerespectate ale conducătorilor spanioli", notează AS.
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie cu 2-0, după un joc solid în fața lui FC Brașov! "Câinii", la 2 puncte de play-off
03/12/2022 LA 13:08

Cine este Diego Capel, fotbalistul aflat în toamnă aproape de Dinamo

Diego Capel a fost crescut de Sevilla, acolo unde a cunoscut și cea mai bună perioadă a carierei. Atacantul a jucat pentru formația andaluză timp de 7 sezoane (2004-2011) și a câștigat Cupa și Supercupa Spaniei, dar și 2 Cupe UEFA (2006 și 2007).
În 2008, Diego Capel a fost în discuții cu Real Madrid, ca un posibil înlocuitor al lui Robinho. De asemenea, Liverpool și Barcelona au fost la un moment dat interesate de serviciile atacantului iberic.
După plecarea de la Sevilla, Diego Capel a petrecut 4 ani la Sporting Lisabona, apoi cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. După un an petrecut la Genoa și altul la Anderlecht, Capel nu a evoluat la vreo echipă profesionistă în sezonul 2017/2018.
El a revenit în 2018 și a semnat cu Extramadura, dar după numai un sezon a rămas din nou liber de contract. La începutul acestui an, Diego Capel a semnat cu maltezii de la FC Birkirkara, iar acum se află din nou în căutarea unei noi aventuri.
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
28/11/2022 LA 08:44
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
26/11/2022 LA 16:59