Harlem Gnohere a impresionat atât în tricoul lui Dinamo, cât și la FCSB, marea rivală a "alb-roșiilor". Atacantul francez s-a acomodat repede în fotbalul din România și a recunoscut că și-ar fi dorit să joace pentru naționala "tricoloră", dacă nu a obținut cetățenia.
Într-un interviu oferit în presa din Franța, Gnohere a vorbit deschis despre perioada petrecută în Liga 1. Cea mai intensă întrebare a fost "De ce ai plecat de la Dinamo la rivala FCSB?". Atacantul francez a răspuns sincer:
"A fost un moment greu (n.r. - transferul de la Dinamo la FCSB). Eu când am ajuns la Dinamo, am avut un salariu mic și un contract pe doi ani. Primul an a mers totul foarte bine, iar în ianuarie deja discutam cu președintele prelungirea contractului.
Romanian Liga I
FCSB, victorie în amicalul cu Astra. Florin Tănase, gol la revenirea după accidentare
09/10/2021 LA 13:46
Apoi, clubul n-a mai revenit cu o propunere. Am intrat apoi în al doilea an, șase luni mai târziu am devenit cel mai bun marcator al echipei. În iunie (n.r. - 2016), conducerea a venit și mi-a propus un contract pe încă un an, cu o creștere a salariului de 1.000 de euro, de la 5.000 voiau să-mi crească salariul la 6.000 de euro, asta pentru cel mai bun jucător al echipei. Am refuzat și șase luni mai târziu am plecat.
Ca să fiu sincer, n-am plecat la FCSB pentru salariu. FCSB e un club mare, care joacă în Champions League și Europa League. M-am gândit mai mult la performanță decât la contract. La FCSB am găsit tot ce mi-am dorit, am jucat în preliminariile Champions League, am putut juca Europa League, unde am și marcat. Totul a fost foarte bine", a declarat Harlem Gnohere, pentru Onze Mondial, citat de digisport.ro.
https://i.eurosport.com/2021/01/14/2971046.jpg

Gnohere, 51 de goluri marcate pentru FCSB

În cele două sezoane petrecute la Dinamo, Gnohere a marcat 24 de goluri și a oferit 8 assist-uri în 59 de apariții. Apoi, în ianuarie 2017, atacantul francez a ajuns la FCSB în schimbul a 250.000 de euro și a găsit exact ce își dorea.
În sezonul 2017/2018, Gnohere a jucat în preliminariile Champions League alături de FCSB. După ce au fost eliminați de Sporting Lisabona în playoff, "roș-albaștrii" au jucat în grupele Europa League, unde au încheiat pe locul 2. În optimi, FCSB s-a lovit de Lazio și și-a încheiat aventura europeană.
Per total, Gnohere a marcat 51 de goluri și a expediat 6 assist-uri în 115 apariții pentru FCSB, în perioada 2017-2020.

Gnohere: "Voiam să joc pentru România!"

Gnohere s-a atașat de România și de oamenii din țară, iar la rândul lor aceștia îl apreciau pe atacantul francez. Atacantul de 32 de ani și-ar fi dorit să joace la națională, lucru de care a fost cel mai aproape în mandatul lui Cosmin Contra:
"Am jucat cinci ani în România. Am jucat la cele mai mari cluburi din România, am fost chiar aproape să fiu selecționat pentru naționala României. Nu am luat cetățenia, dar selecționerul de atunci (n.r. - Cosmin Contra) mi-a spus că pot fi eligibil. Mi-a încălzit inima, voiam să joc pentru România. Când vezi că țara în care ești se gândește la tine pentru echipa națională, este extraordinar.
Sincer, da, am vrut să joc pentru naționala României. Când ești primit undeva cum am fost eu... Când ieșeam în oraș cu soția și copiii, eram primiți ca și cum am fi fost români", a mai spus Gnohere.
Romanian Liga I
Oficial: Cristiano Bergodi este noul antrenor al lui Sepsi
08/10/2021 LA 11:44
Romanian Liga I
Și Costel Gâlcă i-a spus "pas" lui Sepsi. Doi favoriți pentru banca tehnică a covăsnenilor
06/10/2021 LA 11:45